Zsolt Torok, înmormântat cu onoruri militare (VIDEO)

Alpinistul arădean Zsolt Torok este condus, în aceste momente pe ultimul drum. Puţin după ora 14,00, la Teatrul de Stat „Ioan Slavici” a început slujba, iar sute de cunoscuţi ţin să ia parte la acest moment. Alpinişti echipaţi, politicieni şi arădeni care l-au cunoscut mai mult sau mai puţin au ţinut să fie prezenţi.

Zsolt Torok a fost decorat post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis, acest lucru înseamnă că alpinistul are parte la înmormântare de onoruri militare. Gelaledin Nezir, cel care s-a ocupat de organizarea funeraliilor fostului rege Mihai I este prezent la Arad pentru a organiza partea care ţine de armată.

După slujba din foaierul Teatrului de Stat, sicriul cu trupul lui Zsolt Torok a fost urcat într-o maşină de pompe funebre şi este transportat la cimitirul Eternitatea, acolo unde va avea loc înmormântarea.

La cimitir, cortegiul funerar a fost aşteptat de mai mai mulţi arădeni, care nu fuseseră prezenţi la slujba din foaierul Teatrului de Stat.

Salve de puşcă vor fi trase în momentul coborârii sicriului în groapă, iar apoi, un gornist va da semnalul „Stingerea”, conform protocolului în asemenea cazuri.

Zsolt Torok a fost găsit mort, în cursul zilei de sâmbătă, în Munţii Făgăraş.

 

 

Adauga comentariu