“Ziua bastonului alb” a fost marcată la Arad

“Ziua bastonului alb” se sărbătorește în fiecare an pe data de 15 octombrie, o zi care marchează numeroasele realizări ale nevăzătorilor și prin care se aduce o recunoaștere a rolului Bastonului alb în creșterea independenței de mișcare. Astăzi, Bastonul alb are atât rol de instrument ajutător, cât și de simbol pentru nevăzători.

În acest an, pentru a marca “Ziua bastonului alb”, voluntarii de la Lions Club Arad-2007 in parteneriat cu Lions Club Arad, Club-Leo-Maris-Arad, Asociația Nevazătorilor Arad, TV Arad și Filarmonica de Stat Arad, au organizat o acțiune pentru a promova utilitatea și rostul Bastonului Alb și de a experimenta ce înseamnă să nu vezi și să te ajuți de un Baston Alb.

„Multumim domnului director Doru Orban pentru "Concert de Concerte" dedicat Zilei Bastonului Alb și tuturor voluntarilor implicați", declară președinta Clubului-Lions-Arad-2007, Daniela Dobrescu.

Lions Club Arad-2007 este o organizaţie neguvernamentală, democratică, non-profit, necondiţionată politic şi religios. Scopul asociaţiei este pur filantropic şi altruist. Motto-ul leilor din întreaga lume este: Noi servim (We Serve).

 

Adauga comentariu