Zeci de persoane au fost prinse ieri la vămile din Arad, când încercau să iasă ilegal din ţară!

Nu mai puţin de 34 de persoane au fost surprinse, în cursul zilei de ieri, la două dintre puntele de trecere a frontierei din judeţul Arad, în timp ce încercau să iasă fraudulos din ţară.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, în cooperare cu lucrători ai I.T.P.F. Timişoara, au descoperit, ascunși în interiorul unui camion încărcat cu piese auto, şaisprezece cetăţeni din Siria, Irak, Turcia şi Egipt, care încercau să iasă ilegal din ţară.

“În data de 19.02.2020, în jurul orei 18.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 52 ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor cu semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta piese auto, cu destinaţia Franţa. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al automarfarului, printre bunurile transportate au fost descoperite ascunse şaisprezece persoane. Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Siria, Irak, Turcia și Egipt, grupul fiind format din 12 bărbați, o femeie și trei minori. La cercetări s-a stabilit ca adulţii au vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani, iar minorii între 1 și 12 ani şi intenţionau să ajungă ilegal într-o ţară din vestul Europei”, spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

De asemenea, alte 18 persoane, din Siria, Iran și Irak, au fost depistate la vama Turnu.

“În data de 19.02.2020, în jurul orei 22.00, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu – I.T.P.F. Oradea au depistat, la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, optsprezece cetăţeni străini, bărbaţi, femei şi copii, care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Turnu, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cetăţeni din Siria, Iran şi Irak, cincisprezece adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 ani şi trei minori între 10 luni şi 17 ani. Una dintre persoane, o femeie în vârstă de 29 de ani, a acuzat o stare de rău, fapt pentru care a fost chemat un echipaj medical, nefiind necesară transportarea acesteia la o unitate spitalicească. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei”, mai completează poliţiştii de frontieră.

Adauga comentariu