Zeci de migranţi au fost descoperiţi la Nădlac, ascunşi în TIR-uri care transportau mobilier şi role de aluminiu

Nu mai puţin de 43 de migranţi au încercat să ioasă ilegal din ţară şi au fost prinsşi de poliţiştii de frontieră de la Nădlac. Două TIR-uri care urmau să ajungă în Occident au fost oprite şi verificate. Într-unul din ele se aflau 25 de migranţi, iar în altul – 18.

Vineri dimineaţă, la PTF Nădlac II, polițiștii de frontieră au descoperit ascunși într-un camion, încărcat cu role de aluminiu, 25 de cetățeni irakieni, sirieni și iranieni care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Sâmbătă, un alt camion avea să fie oprit şi în el, pe lângă mobilierul metalic au fost găsite 25 de persoane.  În data de 13 iulie, în jurul orei 07.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc V.S., în vârstă de 47 de ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorca, ambele înmatriculate în Germania. Conform documentelor de însoţire, şoferul transporta mobilier metalic cu destinaţia Germania. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, descoperind ascunse în semiremorcă, printre mărfuri, 18 persoane. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, Siria şi Turcia, grupul fiind format din nouă bărbați, opt femei şi un minor, adulţii având vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, iar minorul este în vârstă de 16 ani. Migranții intenţionau să ajungă în Germania. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul turc şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, urmând a fi dispuse în continuare măsurile legale care se impun”, au mai precizat reprezentanții STPF Arad.

Adauga comentariu