Zeci de gropi, pe drumul Pâncota-Seleuș. Asfaltul a cedat după doar câteva luni!

Lucrările la drumul județean care leagă localitățile Pâncota și Seleuș au demarat în vara anului trecut. Deși lucrarea nu este încă finalizată, primul strat de asfalt a început să cedeze. Peste acesta ar urma să fie turnat stratul final, însă zecile de gropi apărute în carosabil arată o lucrarea ce ridică mari semne de întrebare.

Un arădean a parcurs ieri acest drum și a numărat nu mai puțin de 33 de gropi pe o distanță de doar câțiva kilometri.

Asupra calității inferioare a materialelor folosite la această lucrare s-a atras atenția în urmă cu ceva vreme, însă conducătorii Consiliului Județean Arad, mai precis vicele Sergiu Bîlcea, contraataca cu argumete politice.

Acum, la nici trei luni după ce primul strat de asfalt a fost pus, au apărut zeci de gropi iar drumul este mai rău decât înainte de începerea lucrărilor. Nu o spunem noi, ci șoferii care își strică autoturismele pe acest drum. Munictorii au început, de vreo câteva zile, să astupe gropile din asfalt.

 Consiliul Județean Arad a ieșit din nou la rampă și se disculpă cu argumentul că lucrarea nu este predată, nu e finalizată de constructor. „Nu este vorba despre stratul final (de uzură), pentru că lucrarea este încă în derulare... Pe tronsonul respectiv a fost realizat un marcaj de culoare galbenă, specific șantierelor în lucru, pentru a veni în sprijinul participanților la trafic. Marcajul galben informează și asupra caracterului provizoriu al lucrării... Lucrările se vor relua în primăvara anului 2019, odată ce condițiile meteo vor permite”, se arată într-un comunicat al CJA.

Numai că explicațiile CJA nu țin! Apare o întrebare la care domnii de la CJA sau de la firma SC Intermed Utilaj SRL, cea care execută lucrarea, ar trebui să răspundă. Dacă primul strat de asfalt a cedat după nici trei luni, cum ar fi putut rezista drumul, dacă era finalizat, timp de opt ani – atât cât e garanția lucrării?   

Adauga comentariu