Zeci de firme din Arad solicită redeschiderea unei porţiuni de drum naţional pentru ca afacerile să nu moară! „Dacă nu se rezolvă repede, vor apărea peste 300 de şomeri”

În urma situaţiei create de a restricţiona accesul TIR-urilor de marfă pe Drumnul European 68- DN 7 dinspre autostrada A1 la sensul giratoriu de la intrarea în Pecica, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea aici sunt revoltaţi.  Nu mai puţin de  21 de agenţi economici au solcitat Prefecturii Arad şi IPJ Arad să deblocheze drumul, întrucât afacerile lor au de suferit.

Măsura a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în urmă cu aproximativ două săptămâni, sub pretextul limitării răspândirii infecţiilor cu Covid 19. „Noi vrem să muncim în această ţară şi, iată, nu suntem lăsaţi. Nu vrem să avem şomeri. Avem aceleaşi drepturi ca alţi cetăţeni ai României. De ce au închis drumul doar spre Nădlac, în timp ce spre Arad se poate circula? Sper să se rezolve pozitiv cererea noatră, ce a fost depusă la Prefectura Arad şi la IPJ Arad. Această măsură restrictivă nu îşi are rostul, nu are vreun efect. Dacă nu obţinem acest lucru, în viitorul apropiat vor apărea peste 300 de şomeri, de la societăţile care îşi desfăşoară activitatea în această zonă a localităţilor Semlac, Pecica şi Nădlac. Tecerea TIR-urilor pe această porţiune genera profit pentru mai multe firme. Sunt societăţăi din domeniul serviciilor: spălătorii, schimburi valutare, vulcanizări, magazinelor alimentare, o farmacie, etc”, spune omul de afaceri Adrian Butunoi.

Acesta a depus la instituţiile sus-amintite o solicitare de redeschidere a drumului. Omul de afaceri spune că în zonă vor apărea peste 300 de şomeri dacă situaţia nu se rezolvă la modul pozitiv, iar acest lucru va apăsa pe bugetul statului.

Adauga comentariu