Zeci de angajaţi ai Penitenciarului Arad au fost pensionaţi de medicul timişorean reţinut de DNA

Zeci de angajaţi ai Penitenciarului Arad au trecut prin mâna medicului timişorean Eugen Poşiar, cel care a fost ridicat, iar mai apoi reţinut de procurorii anticorupţie.

Anchetatorii au suspiciuni în ceea ce priveşte mai multe pesnionări pe caz de boală. Angajaţii penitenciarului dădeau şpăgi de aproximativ o mie de euro pentru a fi făcuţi inapţi de muncă şi implicit numai buni de pensionare. În condiţiile în care pensia era la aproximativ acelaşi nivel cu salariu, şmecheria merita,a stfel că mai mulţi agenţi ai Penitenciarului Arad au apelat la medicul Poşiar.

„În modalitatea expusă, până în prezent, au beneficiat de pensionare înainte de împlinirea condițiilor legale sau au inițiat demersuri în acest sens un număr de peste 70 persoane din cadrul Penitenciarului Arad cu vârste cuprinse între 40-48 ani. În același context, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2018, inculpatul Poșiar Eugen Silviu, în calitatea menționată mai sus, a primit de la două persoane sumele de 1.400 de euro și 2.000 lei. De asemenea, medicul a mai pretins de la alte două persoane sume neprecizate de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiză din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara să decidă clasarea acestora din motive medicale”, se arată într-un comunicat al DNA Timișoara.

Tribunalul Timiș a admis solicitarea DNA și a hotărât arestarea preventivă pentru 30 de zile a șefului Secției de Medicină Internă de la Spitalul Militar, medicul Eugen Poșiar.

Sursa foto: pressalert.ro

Adauga comentariu