Zborurile spre Spania și din Spania spre România, suspendate de mâine

O serie de măsuri anunțate de autorități marți seara în lupta cu coronavirusul pe teritoriul României vizează și transportul aerian și de marfă. Astfel, zborurile spre Spania și din Spania spre țara noastră vor fi suspendate începând de mâine, 18 martie pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, se prelungește perioada de suspendare a legăturilor aeriene cu Italia.

Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și invers pentru o perioadă de 14 zile. Măsura intră în vigoare începând cu 18 martie, ora 18.00 ora României. Totodată, cu privire la zborurile din Italia, am prelungit măsura suspendării acestora, zboruri efectuate de operatori economici aerieni, spre și din Italia pentru 14 zile, începând cu data de 23 martie. Amintesc că erau deja prelungite până la această dată. Aceste măsuri nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare și care asigură servicii medicale de urgență, precum și aterizărilor tehnice necomerciale sau de urgență”, a anunțat, marți seara, Marcel Vela, ministrul de Interne.

Conducerea Ministerului de Interne a făcut precizări importante și referitoare la transportul rutier de marfă. Aceste măsuri nu sunt atât de drastice ca în cazul transportului aerian de persoane.

“Totodată, cu privire la transportul de marfă, toți conducătorii cu capacitate maximă mai mare de 3.5 tone au obligația ca în punctul de trecere a frontierei să aibă asupra lor și să poarte mijloace de protecție precum dezinfectant, mănuși, mască pentru față și să prezinte documente care atestă traseul până la destinație. Conducătorii care sosesc din zone roșii sau galbene, ori au tranzitat zonele nu se supun zonelor de carantină dacă nu manifestă simptome asociate infecției cu coronavirusul SARS COV 2. Am decis cu privire la export. Ansamblele și subansamblele fabricate de România pentru beneficiari din afara teritoriului international nu fac obiectul restricțiilor la export”, a declarat Vela.

Adauga comentariu