A vrut să devină comerciant, dar de 29 de ani este primar al comunei arădene Tîrnova. Florin Farcaşiu, cel mai longeviv primar din România!

Florin Farcaşiu (PNL) este primar al comunei arădene Tîrnova din ziua de 10 ianuarie 1990. Are 53 de ani şi de 29 de ani conduce destinele comunităţii. La data punerii în funcţie, Florin Farcaşiu avea 24 de ani şi spune că în acele vremuri  voia să devină comerciant. „În zilele de după Revoluţia din 1989 mă gândeam să îmi deschid o afacere în domeniul comercial. Probabil că dacă nu eram primar aveam propria afacere”, ne mărturiseşte Florin Farcaşiu.

După Revoluţie, Florin Farcaşiu făcea parte din comitetul local al Frontului Salvării Naţionale şi i s-a oferit conducerea localităţii până la organizarea primelor alegeri libere. „Cineva a propus ca funcţia să fie preluată de fostul secretar de comună, însă acesta a refuzat. Apoi altcineva a propus ca primar să fie cel mai tânăr dintre noi. La vremea aceea, aveam 24 de ani. Aşa am ajuns primar, deşi nu îmi doream acest lucru. În ochii celor care făceau parte din acel comitet a contat şi faptul că nu am fost membru al PCR. Oarecum m-a luat prin surprindere numirea de către colegii mei”, mărturiseşte Florin Farcaşiu.

Florin Farcaşiu a fost ales ca primar al comunei Tîrnova de nu mai puţin de opt ori, din partea PNŢ-CD-ului iar mai apoi a PNL. Este cel mai longeviv din România în funcţia de primar.

Despre cel mai greu mandat de primar, Florin Farcaşiu spune că începuturile au fost mai grele. I-au dat bătăi de cap retrocedările... „Tîrnova avea de retrocedat peste 7.500 de hectare, împărţite în 22.000 de parcele, care trebuiau să ajungă la 5.000 de proprietari. Nu era deloc uşor, iar acel mandat a fost unul destul de greu. A fost dificilă şi acomodarea la noul statut. Nu ştiam foarte bine ce trebuie să fac, dar fiind un tip responsabil şi impulsiv am acceptat”, mai spune Farcaşiu.

Edilul afirmă că Tîrnova este mai greu de administrat, din pricina faptului că populaţia este eterogenă. Înainte de 1989, aproximativ 90 de familii din judeţul Bistriţa-Năsăud s-au stabilit în localităţile Tîrnova şi Agrişul Mare. În anii '90, a urmat un val al ucrainienilor, populaţie care s-a stabilit în comună. „Tîrnova este mai greu de condus decât alte comune. Este o populaţie eterogenă, iar comuna este una întinsă. Este a doua cea mai întinsă comună din judeţul Arad. Are peste 6.000 de locuitori şi şase localităţi componente”, completează primarul.

Despre posibilitatea de a mai candida pentru un nou mandat, Florin Farcaşiu spune că nu a luat încă o decizie şi că până în vara lui 2020 mai este destul timp. Acesta afirmă că se va consulta cu familia, cu prietenii şi cu colegii de partid şi va lua o decizie în acest sens.

Comentarii

Anonim

11.01.2019 16:21

Mai bine ar lasa pe altul... Si asa nu face nimic... Nu drum ... Nu canalizare ... absolut nimic

Alin

11.01.2019 17:04

Cel mai slab primar din judetul Arad.

Alin

12.01.2019 11:48

Domnule ziarist nu ești corect, de ce nu permiți cititorilor să-și exprime punctul de vedere și îl protejezi pe Farcașiu, deoarece este cel mai slab primar din România și niciodată nu a câștigat corect alegerile, ci cu ajutorul flotanților și nu numai.......

Paul

13.01.2019 12:31

Domnule ziarist, dacă sunteți corect atunci veniți să vedeți cum arată comuna Târnova și o să vă lămuriți singur că Farcașiu este cel mai slab primar din România.

Adauga comentariu