Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, demis de premier. Dan Barna asigură interimatul

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis, miercuri dimineața, de către premierul Florin Cîțu, în urma discuțiilor cu Dan Barna, liderul USR PLUS.

„Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a anunțat premierul, în urmă cu puțin timp.

Demiterea lui Vlad Voiculescu vine după mai multe săptămâni de tensiune în coaliție, însă decizia premierului a venit la o zi după ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care prevede noile criterii pentru carantinarea unei localități. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial fără informarea premierului Florin Cîțu.

UPDATE ORA 12.55

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al sănătății, a anunțat Administrația Prezidențială.

sursa foto: cristinastanciulescu.ro

Adauga comentariu