Vizita lui Orban ne-a prins pe roşu! Şi pe el!

Premierul Ludovic Orban a fost în municipiul Arad, la finele săptămânii trecute. Oficial a venit să asiste la învestirile în funcţie ale primarului Călin Bibarţ şi şefului CJA, Iustin Cionca.

Neoficial a venit să puncteze o vizită cu scop electoral, să discute cu liderii arădeni ai PNL despre campania electorală etc.

Planurile, cu vădit caracter electoral, erau altele, numai că norii şi cei câţiva stropi de ploaie au stricat pregătirea.

Iniţial, evenimentul de învestire a lui Călin Bibarţ şi a noului Consiliu Local Municipal Arad trebuia să aibă loc în faţa Palatului Administrativ, acolo unde şi fusese montată o scenă. Liberalii puteau aduce mai mulţi oameni, fiind spaţiu deschis şi dădeau impresia unei manifestări de forţă.

Cu câteva ore înainte de sosirea premierului, municipiul Arad depăşea pragul de 3 infectaţi cu Covid 19 la mia de locuitori, astfel că intra în scenariul roşu, cu restricţiile de rigoare.

Nu ar fi contat acest aspect. Lumea circulă în zona centrală, iar evenimentul ar fi avut altă vizibilitate, altă greutate. Liberalii au trebuit să se mulţumească cu Palatul Cultural, acolo unde au ratat expunerea pe care o anticipau iniţial. I-ar fi interesat mai puţin riscul de îmbolnăvire cu coronavirus, ar fi contat mai puţin gargara cu locurile puţine din spitale, prioritară era vizita şefului de la Bucureşti.

 Vizită care ne-a prins pe roşu! Şi pe noi, şi pe el!

Adauga comentariu