Viceprimarul Ilie Cheșa: „Suntem absolut convinși că HUB-ul Cultural «mARTA» va dinamiza viața culturală și socială aradeană”

Viceprimarul Ilie Cheșa vorbește despre HUB-ul Cultural “mARTA”. Acesta spune că HUB-ul va dinamiza viața culturală și socială aradeană

„Am tot fost întrebat ce este până la urmă un hub cultural, după ce împreună cu colegii mei, consilierii locali social-democrați, Csilla Aur și Cosmin Buruc, am vorbit constant despre proiectul mARTA.

În esență, noi l-am gândit ca un spațiu alternativ multidisciplinar, în care își dau întâlnire arta plastică, arta dramatică, filmul, fotografia, muzica și literatura, având funcțiunea de  spațiu creativ de socializare și de petrecere pozitivă a timpului liber.

Vorbim despre ateliere creative și de dezvoltare personală (inclusiv pentru activități școlare extracurriculare și activități intergeneraționale) iar pentru amatorii genului despre spații expoziționale neconvenționale. Suntem absolut convinși că HUB-ul Cultural “mARTA” va dinamiza viața culturală și socială aradeană, coagulând partenerii sociali și publicul în jurul unui spațiu creativ, inovator, multifuncțional și intercultural”, a declarat Ilie Cheșa.

Comentarii

Gheorghe SCHWARTZ

09.07.2022 10:29
Domnule viceprimar, pe vremea când nu erați decât consilier ați sprijinit ideea unui HUB cultural la Teatrul Hirschl! De ce încercați acum să deviați spre un proiect ce nu are niciun viitor decât de a arăta că totuși vă pasă de cultură. Nu era mai simplu să continuăm ceea ce a fost? Plus că era mult mai ieftin. Știu că înțelegerile din jurul Teatrului Hirschl sunt la un nivel foarte mare, dar nu suficient de mare încât să închidă gura celor ce țin cu adevărat la cultură, la tradiție și la Arad!

Adauga comentariu