Viceprimarul Ilie Cheșa: „Am pus bazele unei colaborări din care vor avea de câștigat instituțiile de cultură din Arad”

Călin Humă, compozitorul și Consulul Onorific al României la Winchester, se află la Arad. Acesta a început o colaborare cu Filarmonica Arad la inițiativa viceprimarului Ilie Cheșa.

„Astăzi, am fost onorat să primesc vizita prietenului meu  Călin, compozitor și Consul Onorific al României la Winchester, alături de care, la începutul anului, am pus bazele unei colaborări din care vor avea de câștigat instituțiile de cultură din Arad, în special Filarmonica. Duminică, în sala Palatului Cultural din Arad va avea loc premiera mondială a două lucrări de muzică clasică, semnate de Călin Humă.

«Concertul pentru vioară și orchestră», a cărui partitură solistică este abordată în versiunea de referință a admirabilului violonist Alexandru Tomescu, va fi programat alături de suita simfonică «Dacian Dance Suite», într-un eveniment concertistic al orchestrei simfonice, desfășurat sub bagheta dirijorului britanic Christopher Petrie.

Un alt eveniment, organizat la inițiativa lui Călin Humă, va avea loc la Paris, unde Filarmonica Arad a fost invitată la un concert ce va avea loc în această lună, invitație pe care am acceptat-o cu plăcere. Sunt doar două evenimente care, așa cum am spus, vor aduce beneficii Filarmonicii arădene și sper să nu ne oprim aici”, a declarat viceprimarul Ilie Cheșa.

Adauga comentariu