Viceprimarul Cheșa anunță că PSD are soluții concrete împotriva facturilor uriașe la energie

Viceprimarul Ilie Cheșa (PSD) anunță că partidul din care face parte are soluții concrete împotriva facturilor uriașe la energie.

„Cert este că acum legislația în vigoare nu-și atinge scopul și e nevoie de o ajustare. PSD a pregătit un set de măsuri menit să sprijine/protejeze populația și companiile și să se evite un catastrofal efect de domino care ar duce la prăbușirea unor instituții și companii strategice din economia românească:

‼️Acordarea de vouchere de energie consumatorilor vulnerabili, cât mai simplu, rapid și fără birocrație. Valoarea ar trebui să fie suficient de mare pentru ca oamenii să facă față facturilor majorate fără riscul deconectării sau a sărăcirii extreme

‼️Simplificarea procedurilor de plată a compensațiilor pentru furnizorii de energie, astfel încât activitatea acestora să nu fie afectată.

‼️Reglementarea unor sancțiuni pentru furnizorii de energie care nu respectă plafoanele impuse de legislația în vigoare.

‼️Extinderea schemei de ajutor de stat pentru marii consumatori din energie din economie și la IMM-urile afectate puternic de creșterea prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

‼️În plus PSD pledează insistent pentru utilizarea tuturor resurselor posibile pentru creșterea eficienței energetice, nu doar la nivelul locuințelor individuale, ci și al companiilor. România are la dispoziție banii europeni din Fondul de modernizare pe care încă nu i-a accesat”, este mesajul viceprimarului din Arad.

Adauga comentariu