Viaţa la fermă nu s-a oprit. Familia Andrieş din judeţul Arad are grijă zilnic de sute de oi şi zeci de măgăriţe

O parte din populaţie s-a oprit din loc, însă acest lucru nu-l pot face fermierii arădeni care au sute de animale pe lângă casă. Ei ştiu că pământul trebuie lucrat, iar animalele trebuie hrănite. Un exemplu ar fi familia Andrieş din localitatea arădeană Mănăştur. Ionuţ are 30 de ani, iar tatăl lui a împlinit, ieri, 62 de ani. La ei este o tradiţie de familie să crească animele, sunt ciobani din tată-n fiu. Tatăl lui Ionuţ a crescut oi de mic, la fel şi copilul.

Pandemia însă îi afectează şi pe ei.

„În condițiile acestea, pe timp de epidemie e foarte greu şi pentru noi, însă mergem regulat la fermă. Avem 600 de oi şi 35 de măgăriţe. Partea cea mai rea este că acum nu prea avem ce să facem cu produsele. Comenzile au scăzut din ce în ce mai mult”, spune Ionuţ.

Întrebat care ar fi soluţia, a răspuns: „să nu ne lăsăm, Dumnezeu ne va ajuta să fie bine. Zootehnia şi agricultura trebuie să meargă înainte”.

Ferma este la distanţă de un kilometru de casa lor, aşa că cea mai mare parte a timpului o petrec printre animale.

În ceea ce priveşte vânzarea mielor acesta spune că daca se închide exportul îi vor putea da abia la anul. Kilogramul în acest an va fi de 14 lei, iar în ţară de obicei ei vând în proporţie de 30 la sută.

Cu toate că au multă treabă în fiecare zi, ieri Ionuţ s-a oprit din tot şi a postat pe pagina lui de Facebook un mesaj adresat tatălui:

„De ziua ta m-am gandit să îţi dăruiesc cel mai drăguţ cadou din lume. Însă am realizat apoi că acest lucru nu este posibil, pentru că tu eşti cel mai frumos cadou din lume pentru mine. La multi ani, tata!!”.

Cei care doresc mai multe informaţii sau doresc să cumpere lapte de măgăriţă, miei sau alte produse îi pot scrie pe pagina de Facebook Ionut Andries.

 

Adauga comentariu