Viaţa ca la ţară, în „inima” municipiului. Străzile de pământ nu sunt o prioritate pentru Gheorghe Falcă

Zeci de străzi din municipiul Arad nu „ştiu” ce e ăla asfalt. Deşi suntem, în secolul XXI, multe dintre străzile oraşului arată la fel ca acum sute de ani. 

Gropile, tot mai dese, nu sunt în asfalt, ci în pământ. Unele dintre aceste străzi sunt în apropiere de centrul oraşului, nu la periferia vreunui cartier. Cu toate acestea, lipsa de interes a autorităţilor locale este cuvântul de ordine.
Cei ce locuiesc pe aceste străzi pot cu greu spera la vreo minune numită asfalt sau măcar piatră.

Putem vorbi de o imagine demnă de vreun sat al judeţului, însă multe dintre localităţile judeţului Arad depăşesc municipiul la capitolul asfaltării drumurilor. Avem comune şi oraşe asfaltate în proporţie de sută la sută, lucru pe care nu-l putem spune despre municipiu.

„Nu stă Falcă la noi pe stradă”

Una dintre aceste străzi de „lux” este Şelimbăr, situată la aproximativ un kilometru de Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.
Oamenii care locuiesc aici spun că promisiuni au tot avut, în special în campaniile electorale, însă asfalt – ioc.

„Locuiesc în zonă de multă vreme şi îmi aduc aminte că de-a lungul anilor au tot fost promisiuni că se va asfalta. Până acum nimic şi nici nu cred că e cineva curios să le asfalteze. Că nu stă primarul Falcă la noi pe stradă”, ne spune Ioan C. 

La doar câţiva zeci de metri, o altă stradă din acelaşi material: pământ.
Este strada Ghica Vodă. Bălţi peste bălţi, câteva urme de pietriş care cândva acoperea câteva gropi. S-a dus şi acela, iar ploaia căzută în ultima perioadă a făcut şi mai vizibile craterele. Pe această stradă funcţionează Liceul Special „Sfânta Maria”, dedicat elevilor nevăzători.

Arădenii care locuiesc aici şi mai au şi autoturisme se trezesc cu o problemă în plus: reparaţiile la maşini.
„Este un drum pe care îţi distrugi maşina. Nu putem merge cu mai mult de cinci kilometri pe oră. Din păcate nu are nimeni interes să asfalteze această stradă”, spune Daniel C.

Tot în apropiere de centrul Aradului este şi strada Tribunul Axente. Cu trotuare făcute pe vremea lui Ceauşescu, distruse în mare parte, dar tot fără asfalt.

Oamenii spun că de-a lungul anilor au sesizat situaţia către Primăria Arad, însă au primit doar promisiuni şi pe acelea doar în campaniile electorale. Deşi s-au făcut liste cu semnături pentru asfaltarea acestor străzi, priorităţile administraţiei locale sunt altele.
Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a lansat în vara anului trecut o campanie de modernizare a o sută de străzi, program ce urmează a fi finalizat chiar în campaniile electorale ce vor urma. 

Din păcate, străzile Şelimbăr, Tribunul Axente şi Ghica Vodă nu se află pe lista lui Falcă. La nivelul municipiului Arad sunt zeci de străzi pe care nu există asfalt.   

Comentarii

Ioan Teudan

13.02.2018 16:28

Rusine demolatorului falca , ne-a adus la stadiul de parca am fi o comuna mai rasarita !

Adauga comentariu