Vezi aici unde se poate folosi cardul pentru tichete sociale, în județul Arad!

Arădenii care au primit cardul (suportul electronic) pentru tichete sociale pentru produse alimentare și mese calde au început să întrebe pe la magazine unde le pot folosi. Așa au aflat că pot fi folosite doar la alimentările de cartier, pentru a cumpăra pizza și a mânca la restaurante. Cei mai mulți nu au acces la internet, fiind pensionari și nu știu exact unde să se intereseze, drept urmare merg în marile centre comericale unde li se spune că nu se pot folosi cardurile respective.

„Am intrat în câteva centre comeriale și acolo mi s-a spus că doar la unele magazine mai mici din Arad. Am găsit la marketul de la UTA, de unde am și cumpărat câteva alimente, doar că sunt mai scumpe”, a declarat unul dintre beneficiari.

Acesta a spus că înainte se verifică cardul cumpărând un produs, deoarece s-a mai întâmplat să ajungă oamenii la casă cu alimentele și să nu fie încă funcționale. Pe lângă magazinul de la UTA, mai sunt câteva sute, în mai toate cartierele și localitățile din județul Arad.

Mai exact, întreg județul Arad are 329 de locații în care se pot folosi aceste carduri și pe care le vom prezenta mai jos:

Specifcăm că nu se pot cumpăra decât ulei, făină, zahăr, legume, carne, lactate și apă. Mai exact tot ce ține de alimente, nu și de produse de igienă, țigări, cafea sau răcoritoare.

Tichetele sociale de 250 lei reprezintă un sprijin material acordat persoanelor vulnerabile, scopul fiind compensarea unei părți din cheltuielile cu hrana ce asigură traiul zilnic pentru achiziționarea de produse alimentare și/sau pentru asigurarea de mese calde. Pe județul Arad este SODEXO (lista magazine).

Numărul de telefon oficial la care puteți suna în cazul în care întâmpinați probleme în utilizarea cardurilor sunt următoarele:  Sodexo: 021 204 46 64

 

Adauga comentariu