Vântul bate, podul pică, fălcile rămân!

Lucrările de proastă calitate făcute în Arad revin în centrul atenției. Podul Traian, din care s-a desprins o bucată în urma vântului puternic de vineri seara, readuce în memoria arădenilor lucrările făcute de mântuială. De această dată, subiectul a depășit granițele urbei, ajungând știre la nivel național.

Aradul lui Falcă e din nou în centrul atenției. Sigur, de-a lungul timpului au fost câteva exemple de poduri afectate, unul din cele mai recente e cel din Italia (Genoa). Erorile de proiectare au dus la devărate tragedii. Din fericire, la Arad nu a fost nicio tragedie, ci doar o lehamite în sufletele arădenilor care văd că pe zi ce trece orașul lor se huluie puțin câte puțin.

Dacă o asfaltare pe timp nefavorabil, sau niște borduri puse eronat te fac, cel puțin în primă fază, să zâmbești – de această dată lucrurile sunt mult mai grave. Acea bucată desprinsă din Podul Traian putea să se prăbușească pe partea pietonală sau peste un tramvai ori autoturism care circulau la acea oră prin zonă.

Incindentul a scos la iveală un alt fel de lucrare făcută prost. E a „n-șpea” din gloriasa epocă Falcă. Dacă săptămânal vedem pe rețelele sociale sau în presa locală exemple de lucrări făcute în batjocură, nu ne mai mirăm. Au devenit parte din cotidian. Nu mai miră pe nimeni că asfaltul „pușcă” în vreun cartier, că tramvaiele scot scântei după o asfaltare recentă a drumului, că se decopertează străzi și rămân în acea stare luni bune, că stadionul UTA nu e gata, deși termenul a fost depășit de nenumărate ori, că bazinul din Subcetate e tot în „aer”.

De data asta „buba” lucrărilor s-a spart pe Podul Traian. S-a spart atât de tare, încât politicianul Gheorghe Falcă a simțit că situația e nașpa, rău de tot. Pentru el, nu pentru arădeni. S-a dus în zonă. A așteptat zeci de minute într-o benzinărie să vadă ce se întâmplă. Nu a avut curajul să se apropie, era reperat imediat de jurnaliști și întrebat de situație. Ar fi picat prost, cu atât mai mult cu cât e în campania electorală pentru europarlamentare.

Bănuiesc că semnalul de alarmă de pe Podul Traian nu va face ca Aradul să beneficieze de lucrări de calitate pe viitor. Ar afecta buzunarul partidului, iar imnul „Vântul bate, apa trece” s-ar auzi tot mai greu...  

Adauga comentariu