V-aţi pedepsit pe voi că nu v-aţi exercitat un drept!

E trist. Pot spune că destul de trist. Foarte puţini au înţeles de ce s-a făcut acest referendum. Refuză să vadă realitatea şi se lasă uşor manipulaţi. Au câştigat cei care au boicotat un referendum cerut de populaţie, de cei care au semnat, adică de trei milioane de români. Un exerciţiu ce ne-a costat 44 de milioane de euro.

Dar nu, o mare parte dintre români au preferat să îşi pună pe paginile de Facebook mesajul că vor sta acasă, că nu merg, că mai ştiu eu ce. E dreptul lor, nu îl contest, tristeţea este că nu au argumente concrete, că ei cred că dacă mergeau  la vot îi făceau un favor PSD-ului şi lui Dragnea sau altor partide. Nu, drag popor ai arătat timp de două zile că nu ai încredere în nimic, nici în preoţi, nici în cei care au semnat şi au cerut asta. Ei s-au tot rugat să mergeţi la vot, ei s-au zbătut, politicul s-a implicat  puţin, nu şi-au scos oamenii la urne cum o fac la alte alegeri, au mers liderii şi cei care au dorit. Secţiile de votare au fost pustii în unele localităţi, populaţia a refuzat categoric  să respecte valorile democraţiei. Boicotul a triumfat, normal şi el face parte din democraţie, dar în acest caz vă rog eu mult să nu vă mai plângeţi că în această ţără lucrurile nu merg bine.

Ce faceţi voi pentru asta? Vă spun eu: nimic. Aţi ales să staţi acasă. Nu v-a băgat nimeni pumnul în gură să puneţi ştampila pe Da sau Nu. A fost un exerciţiu. A picat, se mai întâmplă, dar dacă mai ieşiţi în stradă să vă gândiţi dacă dumneavostră vă faceţi datoria faţă de ţară şi apoi să cereţi. Gata cu mâna întinsă şi cu revendicările.

Politicienii nu îşi fac treaba, dar nici voi. Ştiu, veţi spune că poporul a câştigat, că nu ne supunem noi statului, că de mâine va curge lapte şi miere, că economia va merge ca unsă. Vă spun eu că nu va fi deloc aşa. Stând acasă nu s-a câştigat nimic, poate vă credeţi victorioşi, dar lecţia asta o vom înţelege noi peste ani. Bravo celor care au călcat la urne deşi au fost priviţi cu ură de către cei care au stat acasă, chiar ne consideră proşti pe noi cei care am mers. Unii nu au înţeles de ce au fost chemaţi la urne, nu îi judecăm, păcat este că România pierde pe zi ce trece, îşi pierde poporul. Nu aţi pedepsit pe nimeni că nu aţi fost la vot, v-aţi pedepsit pe voi, că nu v-aţi exercitat un drept. A fost doar o răutate, dar sper că ne putem reveni, încet aşa vom învăţa din greşeli. Jos pălăria pentru cei 3.731.704.

Adauga comentariu