UTA pierde acasă cu Gaz Metan, iar Balint dă vina pe greşelile din apărare şi atac. „Unii dintre băieți s-au trezit prea repede prea sus”

UTA şi Gaz Metan Mediaş au încheiat, luni seara, etapa a zecea a Ligii 1. Formaţia medieşeană s-a impus la Arad cu 3-1, în urma unei partide în care a speculat bine erorile arădenilor.

Oaspeţii deschid scorul în minutul 23, atunci când arădenii pierd balonul la jumătate terenului. Deaconu pasează pentru Cardoso, care ajunge faţă în faţă cu portarul arădean Iacob. Şutează, iar balonul este atenuat de Iacob, însă mingea îi revine şi înscrie din faţa porţii goale.

 Patru minute mai târziu, oaspeţii îşi majorează avantajul. Deaconu transformă în gol o lovitură liberă de la marginea careului arădean şi scorul devine 0-2.

Un nou gol avea să apară în minutul 37. Arădenii reduc din diferenţă în urma unui şut expediat de Morar. Balonul este scăpat în proprie poartă de portarul Gazului şi scorul devine 1-2.

UTA încearcă timid în partea secundă să obţină măcar egalarea. Două şanse sunt ratate de elevii lui Laszlo Balint pe parcursul mitanului secund, însă cei care reuşesc să marcheze sunt tot medieşenii. În minutul 81, Cardoso scapă singur spre poara UTA-ei şi înscrie cu un şut plasat.

„Îi felicit pe cei de la Gaz Metan pentru această victorie. Nu știu dacă în această seară ne-a bătut echipa mai bună, cât echipa mai eficientă. Din punctul meu de vedere,  Gaz Metan a știut să profite mai bine de greșelile noastre. Din păcate am avut multe momente în care am fost naivi, atât în apărare cât și în atac, nu am luat cele mai bune decizii și acesta este un motiv de analiză. Din punctul meu de vedere, este un duș rece, cred că unii dintre băieți s-au trezit prea repede prea sus și trebuie să rămânem ancorați în realitate, am spus-o nu o dată. Mai avem mult de muncă până să emitem pretenții la prima jumătate a clasamentului. Am mai spus-o, o repet și trebuie să o subliniez, meciul de astăzi ne-a demonstrat acest lucru. Este al doilea meci pe care îl pierdem și luăm trei goluri acasă, e nepermis pentru o echipă care vrea să emită pretenții. Trebuie să învățăm din greșeli, trebuie să analizăm foarte bine ce s-a întâmplat în această seară și să încercăm să corectăm”, a spus Laszlo Balint la finele meciului.

Adauga comentariu