UTA, noul sponsor al bugetului local!

În ultimele săptmâni s-au iscat două scandaluri legate de relaţia autorităţilor locale, în speţă Primăria Arad, cu echipa fanion a Aradului, UTA.

Tărăgănarea acordării unui sprijin financiar promis de autorităţi (200.000 de euro ) a făcut ca spriritele să se încingă cu puţin timp înainte de alegerile din 27 septembrie. Intenţia de a introduce tarife pentru  folosirea arenei Francisc Neuman a fost a doua lovitură primită de clubul arădean.

Conform proiectului de hotărâre ce va fi supus votului vineri (un vot pe care îl putem anticipa cu uşurinţă), UTA va avea de plătit pentru partidele pe care le dispută acasă în acest campionat 400.000 de euro! Dublul sumei pe care autorităţile au promis-o ca sprijin şi care întârzie să vină!

Primăria Arad se apără cu argumentul că şi în alte oraşe din ţară se percep taxe similare sau chiar mai mari decât cele de la Arad. Şi în principiu are dreptate, numai că...

Situaţia arenei, dacă e să privim în trecut, arată diferit de exemplele pe care le-a aruncat pe piaţă Primăria Arad pentru a-şi scoate cămaşa.

Arena a fost construită între anii 1945 şi 1946 de baronul Francisc Neuman, din banii lui, nu din bani publici aşa cum au fost ridicate arenele la care făcea referite Primăria Arad!

În 1948, bunurile familiei baronului sunt confiscate de stat, iar după Revoluţie, urmaşii acestuia au solicitat şi obţinut recuperarea acestora.  Printre ele se afla şi arena din calea Aurel Vlaicu.

Nepoţii baronului au cedat arena Primăriei Arad, cu condiţia ca aceasta să poarte numele Francisc Neuman şi că nu primească altă destinaţie. Deci, comparaţiile făcute de Primăria Arad cu stadioanele din Craiova, Ploieşti şi Cluj-Napoca este forţată. Incorectă... dacă e să privim întreaga istorie.

Cu alte cuvinte, urmaşii baronului au vrut ca aici să fie casa UTA-ei! O casă în care acum, în anul 2020, echipa înfiinţată de baron este chiriaşă! Şi nu pe orice sume, ci pe unele care fac ca UTA să devină un important contribuabil la bugetul local.

Adauga comentariu