Urmașii vânzătorilor de Balonka, din piața Fortuna, au trecut la țigări de contrabandă. Ieri, au „pus-o” original!

Pe vremuri piața Fortuna, situată în cartierul „Aurel Vlaicu” din Arad, era plină de comercianți de Balonka și anti-baby. Sigur, nu îi putem excude pe cei cu „alcoale” și nici pe ăia cu leuștean.

Astăzi, cea mai profitabilă afacere din această piață este cea cu țigări de contrabandă. Rar deranjați de oamenii legii, vreo două-trei razii serioase pe an, vânzătorii de țigări Jin Ling par într-un mediu de afaceri prietenos.

Ziua de ieri a fost o excepție, polițiștii arădeni au împânzit piața și au confiscat vreo 600 de pachete de țigări. Au întocmit și două dosare penale, însă astăzi totul a revenit la normal. Se vând țigări „în draci”!

 „În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 5 sacțiuni contravenționale conform Legii 12/1990, în valoare de 17.500 de lei, fiind întocmite și două dosare  penale pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Au fost indisponibilizate 12.720 țigarete. Astfel, o femeie de 34 de ani, din Pecica, a fost depistată de polițiștii Biroului de Ordine Publică în timp oferea spre comercializare, din portbagajul unui autoturism, 9.420 de țigarete de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă. Pe numele femeii a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

În cadrul aceleiași acțiuni, a mai fost depistat un bărbat de 54 de ani, din Arad, în timp ce oferea spre comercializare 2.880 țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă. Pe numele bărbatului a fost întocmit întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă”, spun reprezentanții IPJ Arad.

După acțiunea de ieri, vânzătorii și-au mai pierdut din vlagă. Nu strigă în gura mare „țigări, țigări”, ci și-au reluat pozițiile bine stabilite și înainte de a te întreba dacă vrei „iarba dracului” te studiază din cap până în picioare. Dacă ai față sau îmbrăcăminte suspectă, fac un pas înapoi și așteaptă un alt posibil client.

Adauga comentariu