Urmăriți de polițiștii arădeni, patru contrabandiști de țigări au aruncat cutiile pe un drum județean. Au fost prinși și arestați

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu polițiștii din Buteni au depistat în trafic două transporturi de țigarete de contrabandă. Patru bărbați au fost arestați preventiv și peste 179.000 de țigarete de contrabandă au fost indisponibilizate de polițiști.

”În dimineața zilei de 13 octombrie, polițiștii au depistat întrafic, pe DJ792 C, două autovehicule în privința cărora exista suspiciunea ca ar fi utilizate pentru transportul de țigarete de contrabandă.

Efectuând semnalul de oprire, conducătorii celor două autovehicule și-au continuat deplasarea, aruncând de-o parte și de alta a drumului mai multe cutii.Procedând la inventarierea cutiilor aruncate, s-a constatat că acestea conțineau 179.800 fire țigarete de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă.

Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată în vedereacontinuăriicercetărilor.

La aproximativ 1.500 de metri de locul în care ar fi fost aruncate cutiile, pe partea stângă a direcției de deplasare, a fost depistat staționat și asigurat, unul din cele două autovehicule urmărite de polițiști.

Desi încercau să se sustragă tragerii la răspundere penală, polițiștii au reușit depistarea pe raza localității Ineu a celui de-al doilea autovehicul și identificarea celor bănuiți de comiterea activității infracționale, respectiv 4 bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 33 de ani, toți din județul Maramureș”, spun reprezentanții IPJ Arad.

În baza probatoriului administrat, fiind prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă, față de cei patru, a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Comentarii

Adrian

16.10.2018 14:23

Tutunul dăunează grav sănătății . Dar mai grav dăunează guvernul și politică din România , corupția și hoția . Mai multe biserici decât spitale. Întrebarea este cum au trecut vama câtă șpagă a primit acel vameș care are vila luxoasa și mașini de lux . Ar trebui introdusa pedeapsa cu moartea pentru fapte de corupție altfel nici peste 1000 de ani corupția nu va dispărea din Romania .

Adauga comentariu