UPDATE USR Arad solicită retragerea sprijinului politic pentru consilierul PNL. Este acuzat că a agresat-o pe Oana Toma în ședința Consiliului local Sântana

Reprezentanții USR au transmis un comunicat de presă în care se arată că un consilier a fost agresat. Aceștia subliniază că ședințele de consiliu local Sântana sunt transmise în direct pe internet și tocmai acest demers menit să asigure transparență a scos la iveală, în ședința din 30 august, „comportamentul violent al consilierului PNL Puia Silviu Cătălin vis à vis de colega noastră, consiliera Oana Toma”. 

Redăm mai jos filmulețul transmis de USR:

Răzvan Anghel, președinte USR Arad a declarat: "Este foarte îngrijorător să avem asemenea oameni în demnități publice. Politica se face demn, în slujba cetățeanului. Nu este firesc ca cineva să fie supus amenințărilor sau violenței fizice doar pentru că susține un alt punct de vedere.

Înțeleg că domnul în cauză este profesor, ceea ce face și mai gravă ieșirea violentă din acea ședință. Suntem în fața unei crize majore de încredere a populației în clasa politică și în tot ceea ce ține de autoritatea statului. De aceea îi solicit de urgență lui Gheorghe Falcă, președintele PNL Arad, să retragă sprijinul politic consilierului Puia.

O asigurăm pe colega noastră, Oana Toma, că munca pe care o depune la Sântana este apreciată și va avea toată susținerea noastră pentru ca pe viitor să nu mai fie expusă acestui tip de situații”.

Întreaga ședință poate fi urmărită AICI

Vom reveni cu un răspuns al consilierului acuzat (  Cătălin Silviu Puia ) atunci când acesta va dori să vorbească despre incident. 

UPDATE: Consilierul PNL, Cătălin Silviu Puia, a răspuns solicitării Ziar de Arad de a comenta imaginile care circulă pe internet: 

„Referitor la postarea de pe Facebook, a USR-ului, cu secvența video din cadrul ședinței de Consiliu local Sântana, din data de marți 30.08.2022, vreau să vă fac cunoscut faptul, fără a-mi căuta o scuză, că reacția mea (ce se vede în postare) a venit ca urmare a unor jigniri ce mi-au fost aduse de reprezentanta USR, Oana Toma; ,,Puia nu știe să citească nici primul rând!".

Regret acest incident, care nu îmi face cinste, dar el se datorează, așa cum am precizat, jignirilor ce mi le-a adus d-na Oana Toma, jigniri care lipsesc din postare, tocmai pentru a apărea eu, în fața opiniei publice, ca unic vinovat”

Adauga comentariu