UPDATE Moartea lui Zeus a pus pe jar arădenii: „vă îngrop primăria în jucării pentru animăluțe”

Moartea mai multor câini de la Adăpostul de animale de pe Calea Bodragului, dar în special a lui Zeus, a pus pe jar iubitorii de patrupede din oraş. Printre aceştia se află Arpi Nistor, cel care în ultimii ani a fost aproape de comunitate şi s-a implicat în diferite acţiuni, dar şi jurnalistul Andrei Fuliaş. Astfel, de câteva zile paginile de socializare Facebook s-au umplut de acuze. Ba mai mult în faţa Primăriei Arad se vor pune jucării în memoria lui Zeus. Arpi Nistor a hotârât să aibă şi coperta de profil (Facebook) cu Zeus. Toată lumea arată acum cu degetul spre autorităţi.

„Asta va fi coperta profilului meu de Facebook, până în ziua în care consilierii locali din Arad vor opri atrocitățile din Adăpostul Public Arad. Știu că medicul nu poate fi demis, știu că nu i se poate veni de hac etc... dar atunci promovați-l, puneți-l într-un birou în care să nu mai aibă contact cu animăluțele. De asemenea e nevoie să fie prevăzut în noua hotărâre de CLM faptul că adoptatorul să poată alege cabinetul în care să  fie sterilizat patrupedul adoptat. Astea se pot face, sper că nu am ajuns în situația în care trebuie să vă rugăm să fiți oameni. Altfel Zeus a murit degeaba, iar eu nu pot fi de acord cu această variantă. Centrul ăla de Exterminare, denumit pompos Adăpost, trebuie restartat. În memoria lui Zeus, mâine merg să depun o jucărie pentru cătei, la KM. 0. Am să fac asta săptămânal...Până când vă îngrop Primăria în jucării pentru animăluțe. Asta va fi forma mea de îrotest, vă invit să vă alăturați dacă și pe voi vă revoltă Crimele din Adăpostul Public”, este mesajul lui Arpi. Acesta a spus că s-a gândit şi la locul unde vor pune jucăriile pentru Zeus.

„Păi loc mai bun decât sub geamul domnului primar Bibarț, nu cred că găsim. Îl rog pe această cale pe domnul Bibarț, pe care până la proba contrarie îl consider prietenul necuvântătoarelor, să ceară domnilor de la locala să păzească acele jucării, căci știu cam ce fel de colegi mai am pe acolo și nu vreau să fie furate.Când se face frumos, aducem și lumânări, facem și inimioare pentru #Zeus, până când vom fi ascultați”, mai adaugă Arpi Nisor.

Jurnalistul Andrei Fuliaş a postat şi el un mesaj pe pagina de Facebook:

„Sunt zile bune deja de când mi-am concentrat aproape toată energia pentru a ajuta niște suflete. Zile bune de când încerc, nu singur, ci împreună cu o mână de oameni, să schimb ceva. Să schimb niște lucruri care ar fi trebuit să fie schimbate de multă vreme. De fapt, e greșit ce spun, niște lucruri care pur și simplu ar fi trebuit să fie altfel. Și nu sunt.

Și toată lumea știe că nu sunt, dar toată lumea închide ochii sau ridică din umeri, din diverse motive. În ultimele zile am primit o mulțime de mesaje, majoritatea de încurajare și felicitări.

Da, sunt binevenite, dar fiecare dintre noi ar putea să facă mai mult decât atât. Iar primul pas ar trebui să fie înspre schimbarea mentalității și înspre renunțarea la pasivitate.

Știți cum se spune... dacă se întâmplă ceva rău, iar tu nu faci nimic pentru a schimba asta, ești complice.

Cei care mă cunosc știu că sunt un tip destul de rezonabil și că pot înțelege foarte multe lucruri, dar în același timp știu că sunt un tip destul de dat dracului, că sunt irascibil și că mă enervez destul de repede. Și când mă enervez și-mi pun ceva în cap, mor cu tine de gât.

V-am spus zilele trecute că mi-am propus să schimb două lucruri în ceea ce privește Adăpostul de câini din Arad. Unul este cel referitor la modul în care se face curățenie în acel adăpost și ceea ce rezultă din acest mod total defectuos: suferința câinilor.

Al doilea, nu vi l-am spus atunci, fiindcă voiam să-mi fac „treaba” în liniște. Însă astăzi s-au întâmplat niște lucruri care mi-au întărit și mai mult convingerile că trebuie musai să rezolv și a doua problemă. De fapt, să o rezolvăm, că nu voi fi singur în această luptă. Căci, da, e deja o luptă.

Și înainte să vă spun care era a doua modificare pe care o am în vedere, o să vă povestesc ce s-a întâmplat azi.

În primul rând, mi-am băut cafeaua de dimineață plin de nervi și de draci, aflând că Zeus, un cățel adoptat de doamna Florina Emilia Pincotan din adăpost, a murit. De fapt, e greșit să spunem că a murit. A fost ucis! Și o să arătăm asta, iar primii pași au fost făcuți deja în acest sens.

Moartea lui Zeus și chinurile prin care au trecut cei 13 căței pe care asociația noastră i-a adoptat din ghearele dumneavoastră, dar și chinurile prin care au trecut sute sau mii de alte suflete, mă motivează și mai mult. Nu mă descurajează absolut nimic! Nici pasivitatea autorităților, nici pasivitatea multor presupuși iubitori de animale care pur și simplu ridică din umeri sau așteaptă ca alții dintre noi „să facem ceva”, nici „pilele” și „spatele” despre care mi se tot spune zilnic că îl aveți. Mi-aș fi dorit ca Zeus să fi avut „norocul” (dacă putem să-i spunem așa) câinilor pe care i-am salvat noi și care au ajuns pe mâinile unora dintre cei mai buni medici veterinari din Arad și care au șansa de a fi repuși pe picioare (cu niște costuri enorme). Dar, probabil că așa a trebuit să fie. Probabil că Zeus a trebuit să moară pentru a deveni „martirul” acestei cauze.

Îi rog pe toți cei care au adoptat căței din Adăpostul public din Arad și care au avut probleme, să îmi scrie! Știu că până acum nu ați avut curaj să luați atitudine, dar puteți să o faceți, împreună cu noi, chiar și în al 12-lea ceas!”.

La toate postările s-au primit zeci de mesaje şi mulţi arădeni spun că se vor alătura pentru salvarea patrupedelor.

Reprezentanţii Primăriei Arad au declarat că vor transmite un punct de vedere imediat după ce vor avea loc verificări.

UPDATE: Arpi Nistor a fost vineri dimineaţa în faţa Primăriei Arad şi a pus primele jucării. Nu a mers singur ci alături de doi prieteni. 

UPDATE 1:  Jucăriile puse de arădeni în faţa Primăriei au fost luate. 

„Vă rog să duceți mai multe jucării, căci Primăria Municipiului Arad  fură jucăriile lui Zeus. Nu puteți voi fura, câte jucării putem noi cumpăra”, este mesajul lui Arpi.

UPDATE 2: La puţin timp de la apariţia informaţiei că jucăriile au dispărut au fost aduse la loc. 

 

Adauga comentariu