UPDATE Doi angajați ai Filarmonicii Arad, printre persoanele suspecte că au contactat coronavirusul ucigaș!

Doi arădeni sunt suspecți că au contactat coronavirusul ucigaș ( numit „2019-nCoV”) care a apărut în China și a alertat întreaga planetă. Un grup de muzicieni a fost prezent în China, în provincia Wuhan, doi dintre componenții grupului fiind angajați ai Filarmonii Arad.

Din informațiile date de Constantin Cătană, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Arad, cele două persoane au decis să se izoleze acasă, iar ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare.

„Sunt două persoane din Arad. DSP Timiș se ocupă de acest caz, noi ținem în permanență legătura cu ei pe acest caz. Ancheta epidemiologică este în desfășurare, acum se stabilește perioada în care au fost în acea zonă, când au sosit, când au plecat. Nu sunt motive de alarmare, fiindcă indiciile se pare că ne lișniștesc, întrucât se pare că după ce au plecat dânșii de acolo au apărut primele cazuri. Ancheta e în curs, nu putem spune prea multe deocamdată”, spune Constantin Cătană, directorul DSP Arad.

UPDATE: Alte 2 persoane, 1 pensionar care locuiește în Timișoara și Arad și un cadru didactic de la liceul de artă din Arad sunt și ele în atenția medicilor.  Celor 4 persoane li s-a recomandat să stea în casă și să nu ia legătura cu alte persoane timp de 14 zile nu pentru că ar fi bolnave, ci pentru a nu fi transportatori ai virsului și a risca astfel să îmbolnăvească alte persoane. 

Adauga comentariu