Universitățile arădene își amână „erecția”. Sesiunea de toamnă a „bacului” a venit cu aproape 80% picați!

Un nou eșec pentru elevii arădeni care au susținut sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Doar 21,24% dintre cei care s-au înscris au reușit să obțină medii peste 6,00 (adică de promovare).

Din cei 1.139 de candidați înscriși, au fost prezenți la probe 869, însă doar 242 au reușit promoveze examenul.

Având în vedere că și sesiunea de vară a fost un dezastru (promovabilitate de 51%), nu vedem cum s-ar putea înregistra vreo „înghesuială” la facultăți.

Cele două universități arădene par să își prelungească criza dată de lipsa unei concurențe serioase pe locuri. Și mai nasol e că nu va fi înghesuială pe locurile cu plată, adică alea care umflă bugetele instituțiilor de învățământ superior.

Ca urmare am putea asista la o creștere a taxelor la anumite facultăți, lucru care deja se întâmplă în anumite cazuri, sau la comasarea unor facultăți, astfel încât să fie subțiat și corpul profesoral. De ani de zile, de când la bacalaureat se promovează greu, cele două universități arădene au tot mai puțini studenți.

Perioadele în care cele două universități arădene își „frecau” mâinile de bucurie în fiecare vară și toamnă au cam apus, așa că așteptata revenire financiară se amână.

Adauga comentariu