Un turist din Arad a fost găsit mort în munții Călimani. Corpul neînsuflețit a fost descoperit la circa 200 de metri de stația meteo Rețitiș

Astăzi, un bărbat din Arad a fost găsit decedat în munții Călimani. Acesta a mers la schi, dar a decedat în seara de vineri spre sâmbătă. Corpul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit la circa 200 de metri de stația meteo Rețitiș. 

Salvamontiștii au fost sesizați de dispariția bărbatului, după ce prietenii acestuia au cerut ajutor.

Se pare că victima a vorbit ultima dată cu un prieten de-al său ieri, în jurul orei 17.00. Atunci bărbatul i-a spus prietenului său că se află în apropierea stației meteo menționate anterior. Spre dimineață, când prietenii bărbatului au observat că acesta nu a mai dat niciun semn, s-au alarmat și au cerut sprijinul Serviciului Salvamont. Mai mulți salvamontiști din Suceava, Mureș și Harghita s-au mobilizat în căutarea persoanei dispărute.

La scurt timp, corpul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit înghetat la o altitudine de circa 2.000 de metri. 

„Actiune in derulare in masivul Calimani . Salvamontiștii au primit o solicitare privind o eventuala situație dificila în care s-ar afla o persoana care făcea o drumeție in masiv și care astăzi nu a mai răspuns la telefon .

Imediat au fost alertate structurile Salvamont din județele care înconjoară masivul, plecând in căutare echipe de prim raspuns din Mureș, Harghita și Suceava.
Din păcate persoana a fost gasita decedata in apropierea stației meteo Retitis la aproape 2000 de metri altitudine.
Salvamontiștii vor stabili cu politia dacă vor putea prelua trupul pentru transport si apoi cum vor face recuperarea și transportului lui, terestru sau cu sprijinul unui elicopter.
Știm și înțelegem ca a merge pe munte singur este tot o forma de manifestare a pasiunilor și dragostei pentru munte , dar, ținând cont de problemele ce pot apărea, nu recomandam drumețiile solitare.
Este al doilea deces pe munte în ultimele 3 zile produs cu turiști solitari”, a transmis Salvamont România - Dispeceratul Național Salvamont.

Adauga comentariu