Un tânăr frizer din Arad salvează câinii abandonați pe străzi. Uneori apeleză și la prieteni să îi țină până le găsește stăpân

Un tânăr din Arad a devenit în ultima perioadă salvatorul animalelor de pe stradă. Este frizer de meserie, iar in timpul lui liber se dedică cățeilor, pisicilor și porumbeilor.

Sergiu Tulug, cunoscut pe Facebook  "Sergiu Cata" are 32 de ani și de câțiva ani se dedică necuvântătoarelor:  „M-am apucat de ajutat animale, de cele mai multe ori cățeii străzii, ai nimănui, datorită dragostei fața de animale. Totul a început de când mi-am achiziționat un cățel, contra cost desigur, nu cunoșteam lume animalelor în urmă cu șase ani și am decis să dau bani la vremea aia, nu să adopt. Dintotdeauna am iubit animalele doar că nu eram așa dedicat până în urmă cu aproximativ doi ani. Totul a început cu un cățel special pentru mine. Acum doi ani am găsit un căine de talie mare în spatele blocului, pe nume Blackie, era foarte amărât și necăjit. L-am hrănit, l-am dus la doctor, a fost la Deva, la o stână, deoarece nu aveam unde să îl țin. Apoi m-am găndit să construiesc două țarcuri să am unde aduce un cățel necăjit și să fie în siguranță până îi găsesc un posibil stăpân”.

Tânăul locuiește în Alfa, dar țarcurile le-a amenajat acasă la soacra lui în Aradul Nou. Blackie se află în prezent într-unul din țarcuri, urmând să plece în străinatate la sfârșitul acestei luni.

Sergiu spune că nu are un loc anume de unde ia cățeii, pur și simplu îi găsește pe stradă, la blocuri, în pădure, la ghenele de gunoi. Ei sunt la tot pasul.

Tânărul a salvat zeci de căței chiar dacă îi este foarte greu uneori. Și costurile sunt destul de mari.

„Am salvat zeci de căței, nici nu mai știu numărul exact. E foarte greu cu spațiul, tot timpul am țarcurile pline, apelez la prieteni să mai țină câte un câine la curte, e foarte greu de asemenea cu banii. Nu îmi permit să plătesc pentru ei, apelez pe Facebook la diferite grupuri pentru ajutor. Cine doreste sa ajute animaluțele amărâte mă gaseste pe Facebook «Sergiu Cata».

Tânărul este susținut în demersul lui și de soția sa.

Adauga comentariu