Un tânăr din Arad a murit din cauza gripei

Un tânăr din Arad a murit în urma unor complicaţii determinate de gripă. Cozmin Dubeştean avea 33 de ani şi de Crăciun acesta a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, dar, deoarece starea lui era destul de gravă a fost transferat la Timişoara.

În momentul în care Cosmin a ajuns la spitalul arădean a fost internat pe secția ATI pentru că nu putea respira. Când starea i s-a înrăutățit, acesta a fost mutat la Timișoara, în 29 decembrie. Între timp, medicii de la Arad au trimis un set de analize la un Institut din București pentru confirmarea prezenței virusului gripal. Medicii de la Timișoara nu au putut face prea multe, deoarece complicațiile și agresivitatea bolii i-au adus sfârșitul.

Cozmin Dubeştean era căsătorit. Familia şi prietenii sunt în stare de şoc, iar pagina lui de Facebook s-a umplut de mesaje de condoleanţe. „Nu pot sa cred ce tragedie s-a intamplat familiei tale ,Cozmin. Erai un bărbat puternic , nimic nu-ti stătea in cale. Fă bine şi bucura îngerii cu binedispunerea ta. Condoleanţe familiei şi soţiei !Dumnezeu să te odihnească!”, este doar unul dintre mesaje.

Tânărul nu avea probleme anterioare de sănătate. Medicii din Timişoara declară că pe data de 1 ianuarie bărbatului i-a fost montat un plămân artificial şi a fost hemodializat continuu pentru susţinerea funcţiei renale. Cu toate eforturile depuse acesta a decedat. A fost diagonosticat cu „gripă, plămân de şoc, insuficienţe multiple de organe".

Este al doilea deces de gripă în România din acest sezon. Zilele trecute, un bărbat de 63 de ani a murit la Galați din cauza gripei. Acesta nu era vaccinat anti-gripal, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

 

Adauga comentariu