Un șofer de TIR a fost amendat de jandarmi pentru că a provocat scandal în vamă

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din Sibiu, șofer de tir, a fost sancționat de către jandarmi cu amendă în valoare de 200 de lei, pentru injurii și expresii jignitoare adresate angajaților din cadrul Agenției de Control și Încasare situat în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

S-a întâmplat în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 01.00 unde, șoferul de tir s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei, sensul de intrare în țară și fiind nemulțumit cu privire la timpii de așteptare necesari pentru efectuarea formalităților de control și încasare la rampa de cântărire a gabaritului, a devenit agresiv și a început să aducă injurii și expresii jignitoare angajatelor instituției respective. 

Echipajul de Jandarmerie aflat în serviciul de ordine publică în zona punctului de trecere a frontierei, a  fost sesizat cu privire la acest fapt și a acționat pentru aplanarea conflictului și luarea măsurilor legale.

Astfel, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 200 de lei, pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, împotriva persoanelor, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora, conform Legii nr. 61/1991(republicată), pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De menționat este faptul că, de la începutul anului și până în prezent, jandarmii arădeni au fost solicitați să intervină pentru aplanarea a peste 20 de situații conflictuale de acest gen, inclusiv conflicte spontane între șoferii de tiruri care așteptau efectuarea procedurilor legale de intrare în țară, fiind aplicate 10 amenzi în valoare totală de 7.000 de lei.     

 

 

Adauga comentariu