Un primar din judeţul Arad a pierdut lupta cu ANI. Urmează să fie suspendat din funcţie

Ovidiu Neaga, primarul comunei arădene Dezna, a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Acesta îl declarase incompatibil încă din anul 2016 pentru faptul că a deţinut simultan calitatea de primar şi cea de membru al unei întreprinderi familiale. „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 iunie 2012  – 26 august 2014 întrucât a deținut simultan funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică – membru în cadrul Neaga Lavinia Maria  „Neaga Sport Dezna”Întreprindere Familială, încălcând, astfel, prevederile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”, arăta ANI în urmă cu mai bine de doi ani.

Primarul social-democrat a contestat decizia agenţiei, însă nu a avut câştig de cauză în faţa judecătorilor. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul lui Ovidiu Neaga, prin care ataca decizia Curţii de Apel Timişoara, cea care dăduse câştig de cauză ANI.

 “Respinge recursul formulat de Neaga Ovidiu Mircea împotriva sentinţei numărul 162 din 21 iulie 2016 pronunţat de Curtea de Apel Timişoara – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Definitivă”, se arată în decizia ÎCCJ.

În perioada următoare, Prefectura Arad va emite un ordin de încetare a mandatului de primar.

Adauga comentariu