Un preot arădean dezvăluie cum au loc înmormântările, în pandemie. „A fost pus în saci de nailon, apoi într-un sicriu sigilat”

Preoţii din Arad au început să îngroape morţii conform Ordonanţei de Urgenţă. Adică număr limitat de persoane şi slujbă redusă. La suspecţii de coronavirus sau la cei confirmaţi situaţia este puţin diferită. Un preot din judeţul Arad care doreşte să rămână sub anonimat ne-a povestit cum a fost ultima înmormântare.

„La înmormântarea unui suspect de coronavirus, spunem suspect deoarece nu au ajuns testele, situaţia a fost diferită. Bărbatul a fost suspect deoarece a ajuns la Spitalul Judeţean după ce i s-a făcut rău acasă. A murit la spital. Omul a mers la muncă cu o seară înainte, iar a doua zi dimineaţa era deja mort. Tot în ziua în care a murit l-am şi îngropat. A fost pus în saci de nailon, apoi într-un sicriu sigilat. Slujba a fost oficiată de un preot, un cantor. Au participat nevasta-lui şi încă câţiva din familie, dar şi cei de la pompe funebre. Nu mai mult de opt persoane. Slujba a ţinut puţin după care a fost băgat în groapă”, a declarat preotul arădean. 

Preotul şi cei prezenţi au purtat măşti, au stat la şase metri distanţă, groapa a fost săpată mult mai adânc: trei metri. La unele înmormântări participă şi poliţia.

Bărbatul înmormânat a fost suspect de coronavirus doar că a trecut pe la Spitalul Judeţean Arad, seara înainte de a muri a venit acasă de la o firmă din Arad, apoi a fost dus la spital unde a şi decedat.

FOTO: arhivă

Adauga comentariu