Un polițist local din Arad este acuzat că a bătut un om bolnav aflat în scaun cu rotile

Un arădean a ajuns la Spitalul Județean Arad cu fața plină de lovituri. Fratele acestuia susține că a fost bătut de un polițist local la unul din sediile instituției.

Petru Balaj, bărbatul ajuns la spital, este un om cu paralizie infantilă de gradul 2, irecuperabil, mai exact cu poliomielită de la 7 luni și are și tulburări de comportament. „În această seară (n.r. joi) poliția locală de pe strada Tarafului din Sânnicolau Mic, în urma unei altercații verbale și înjurii la adresa organelor de poliție, domnii polițai l-au dus pe acest om, aflat în cărucior, în postul de poliție... urmând legea pumnilor”, susține Victor Farcaș, fratele vitreg al victimei.

Acesta spune că după ce a ajuns la spital și a vorbit cu fratele lui, l-a luat la întrebări pe polițistul local, însă acesta spune că victima s-a dat cu capul de dulap, provocându-și rănile singur.

„Eu personal, ca și coleg și frate, am fost la spital și am discutat cu polițistul despre care Petre mi-a zis că l-a legat și l-a bătut. Polițistul mi-a zis că el s-a dat cu capul de dulap, singur. În timp ce vorbeam cu domnul polițist, am observat că mâna lui stângă era inflamată, în urma pumnilor aplicați unui om lipsit de apărare”, mai spune Victor Farcaș.

Am solicitat poziţia Primăriei Arad, instituţie care are în subordine Poliţia Locală, însă deocamdată nu am primit niciun răspuns. În măsura în care îl vom primi, îl vom face cunoscut.

UPDATE. ,, Direcția Generală Poliția Locală Arad deține un întreg istoric al incidentelor avute cu numitul B.P.. În seara zilei de joi, 16 mai, acesta se afla în proximitatea blocului unde locuiește, împreună cu un grup de prieteni și consumau băuturi alcoolice. La vederea polițiștilor locali a devenit recalcitrant, adresându-le cuvinte injurioase. Cu toate că a fost îndemnat să se liniștească, acest lucru nu s-a întâmplat. Astfel, a fost condus la secția de poliție de pe strada Tarafului în vederea identificării. Chiar de la intrarea în secție, bărbatul s-a aruncat pe jos și a început să se izbească de mobilierul din birou. Ca urmare a acestei conduite recalcitrante, polițiștii locali au solicitat venirea unui echipaj al Ambulanței care ulterior l-a transportat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Subliniem faptul că nu a fost vorba despre nicio agresiune fizică îndreptată împotriva bărbatului. De menţionat este faptul că în 2017, poliţistul local acuzat în acest caz de agresiune a fost atacat cu o şurubelniţă de 20 cm de B.P. Ca urmare a faptelor sale, bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 800 de lei, pe care nu a contestat-o până în prezent,, spune Ralu Cotrau, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Adauga comentariu