Un parteneriat dintre Asociaţia Pentru Mai Multă Umanitate și o companie privată a dus la modernizarea unor săli de grădiniță și școală și la activități dedicate celor mici

La ȋnceputul acestui an, Asociaţia Pentru Mai Multă Umanitate a ȋnceput o colaborare cu fabrica Hai Extrusion SRL din Chișineu-Criş. Ca prim pas, o parte din angajatii Hai Extrusion SRL au semnat Formularul 230 și au redirecţionat astfel cei pana la 3.5% din impozitul pe venit spre Asociaţie, ȋn vederea susţinerii comunităţilor locale de unde societatea are angajaţi. Prin urmare, din fondurile colectate, cele două părţi au inaugurat ȋn localitatea Sintea Mare, o sală multifuncţională care să deservească atât ca sală de grupă pentru desfăşurarea activităţilor cât şi ca dormitor prin achiziţionarea a 16 pătuţuri rabatabile. A urmat apoi dotarea Grădiniţei din localitatea Țipari cu un laptop Acer Aspire 5, un laptop Acer Aspire 3, două multifuncţionale injekt color Epson, patru rafturi Irim Grand 56, un calendar magnetic, un set cuburi rory*s story, patru bibliorafturi cu uşi inferioare, o poliţă sonoma 70*32*159 cm, jocuri educative, hărţi, două covoare puzzle cu cifre şi litere, o orgă electronică cu microfon şi un set geometrie.

Din neferire, ȋnceputul anului a fost marcat şi de războiul din Ucraina, iar cum românii s-au mobilizat pentru strângerea de bunuri ȋn vederea ajutorării ucrainienilor, nici cele două părţi partenere nu au rămas deoparte. A rezultat astfel campania umanitară *HAI pentru Ucraina*, alăturându-se lor si Primăria oraşului Chişineu-Criş, Primăria Comunei Şimand, Comisia S.N.A.C. Şcoala Gimnazială Şimand precum şi oameni de bine care au empatizat cu campania lor.

Ȋn luna martie a acestui an, firma respectivă a sărbătorit, ȋmpreună cu Asociaţia Pentru Mai Multă Umanitate, Ziua Mondială a Igienei Orale, proiect la care au participat peste 200 de copii cu vârste cuprinse ȋntre 3 şi 6 ani. Importanţa ȋngrijirii dinţilor ȋncă din copilărie a fost mesajul pe care cele părţi au dorit săȋl transmită micuţilor, dăruindu-le, cu această ocazie, şi o plasuţă cu perie şi pastă de dinţi.

Ultimul proiect al celor doi parteneri s-a desfăşurat la ȋnceputul acestei luni, prin dotarea Şcolii Gimnaziale din localitatea Şimand, a sălii de biologie, cu opt mese şi două module.

Hai Extrusion SRL şi Asociaţia Pentru Mai Multă Umanitate vor continua parteneriatul şi ȋn anul care va urma, având drept ţintă principală implicarea ȋn dotarea şcolilor şi grădiniţelor din satele vecine oraşului Chişineu – Criş.

Adauga comentariu