Un om de afaceri din Arad a fost trimis în judecată pentru fraudă de 1 milion de euro

Procurorii DNA anunță că l-au trimis în judecată pe un om de afaceri şi alte patru persoane. Se pare că este vorba despre Chismorie Cristian Ioan. Toţi acuzaţi de fraude cu fonduri europene cu prejudiciu de aproximativ un milion de euro. Omul de afacaceri este acuzat că a constituit un grup infracțional organizat împreună cu doi angajați și că, prin falsificarea unor documente, ar fi obținut ilegal ajutorul de minimis acordat crescătorilor de animale dar și fonduri europene nerambursabile obținute de la Agenția de Plăți și intervenție în Agricultură (APIA).

Redăm mai jos comunicatul DNA

”În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 114/VIII/3 din 11 februarie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată a cinci inculpați (trei sub control judiciar – un om de afaceri cu societăți comerciale în domeniul zootehnic și două angajate ale acestuia), pentru o fraudare masivă a subvențiilor acordate crescătorilor de animale, în valoare pe aproximativ 1 milion euro.

În sarcina celor cinci inculpați s-au reținut infracțiunile de:

– constituirea unui grup infracțional organizat,

– folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată (autorat și complicitate),

obținere ilegală de fonduri, în formă continuată (autorat și complicitate),

– infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals (autorat și instigare), comise în formă continuată.

„În perioada 2016 – 2019, unul dintre inculpați, om de afaceri cu societăți comerciale în domeniul zootehnic, sprijinit de două angajate, inculpate și ele în prezenta cauză, au constituit un grup infracțional organizat care ar fi avut ca scop obținerea nelegală a unor subvenții pentru animale prin fraudarea masivă a ajutorului de minimis (2016), precum și a fondurilor europene și naționale acordate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A) în campaniile din anii 2017 și 2018”, se arată în rechizitoriu.

 

Adauga comentariu