Un nutriţionist arădean ne dezvăluie cele mai bune 10 alimente recomandate în cura de slăbire

Nutriţionistul arădean, Vlad Roşca, spune că un top exact al alimentelor indicate în procesul de slăbire nu este scris în nicio carte de nutriţie, însă cu siguranţă sunt câteva alimente ce nu trebuie să lipsească din meniul unei persoane care îşi doreşte să piardă câteva kilograme.

Vlad Roşca a întocmit un “top 10” al acestor alimente şi totodată ne dă şi câteva detalii despre ele:

1. Spanacul: o foarte bună sursă de fier, plin de fibre, nu conţine carbohidraţi, foarte sărac în calorii. Aşa se descrie acest aliment miraculos în procesul de slăbire. Spun miraculos nu doar pentru valorile nutriţionale perfecte pentru dietă, ci şi pentru faptul că este un aliment greu digerabil, el petrecând ceva vreme în stomac şi implicit asigură senzaţia de satietate pe mult timp. Practic, cu puţine calorii ne simţim sătui pentru multă vreme fapt ce ne ca face dieta foarte uşoară.

2. Ciupercile: îmi place să le spun surorile spanacului deoarece au cam acelaşi conţinut nutriţional. O sută de grame de ciuperci au numai 18 calorii conţinute din fibre şi proteine. Acest lucru este minunat dat fiind faptul că în ditele de slăbit trebuie să adăugăm macronutrienţi cât mai calitativi pentru a nu ne simţii slăbiţi şi apatici fiind într-un deficit caloric.

3. Merele: dulci şi aromate, merele ascund un mare secret pentru persoanele care vor să slăbească. Pectina este o substanţă pe care o conţin merele ce ajută la arderea grăsimilor din jurul taliei, de asemenea induc senzaţia de satietate foarte repede. Un alt beneficiu al merelor este faptul că nu au un indice glicemic ridicat ceea ce le face să fie excelente şi în anumite afecţiuni metabolice.

4. Brocolli: nu poate să lipsească din topul nostru având şi această super legumă un ingredient în compoziţie benefic în procesul de slăbire. Acidul alfalipoic pe care-l conţine această legumă face ca metabolismul să accelereze facilitând arderea grăsimii. De asemenea nu lasă zahărul să fie stocat în organism ci îl face să fie folosit pentru energie.

5. Carnea slabă: când spun carne slabă mă refer la o varietate de sortimente precum pieptul de pui, pieptul de curcan, peştele slab şi fructele de mare. Aceste alimente sunt o importantă sursă proteică fără carbohidraţi sau grăsimi. Proteinele sunt esenţiale în procesul de slăbire deoarece păstrează masa musculară, nepermitând corpului să utilizeze musculatura dret sursă de energie ci grăsimea.

6. Albuşul de ou: fiecare albuş de ou conţine trei grame de proteine şi nici un gram de carbohidrat, grăisme sau colesterol (în comparaţie cu gălbenuşul). Este una din cele mai pure surse de proteine existente conferind rapid o senzaţie de satietate.

7. Fasolea: fasolea sub orice fel, fie păstăi sau boabe, fie albă, roşie sau neagră este un aliment cheie în procesul de slabire. Fasolea verde este slabă în calorii, dar induce o senzatie de satietate foarte rapida. De asemenea fasolea boabe este bogată în proteine şi în aminoacizi esenţiali precum arginina şi glutamina, elemente benefice pentru slăbire.

8. Castraveţii: aceste legume sunt cele mai slabe calorice alimente existente. Pe lângă acest lucru, datorită conţinutului bogat de apă sunt un puternic hidratant şi un diuretic natural excepţional. Te ajută să elimini excesul de apă din organism şi să scapi ţesutul adipos din zona taliei.

9. Fulgii de ovăz: deşi sunt o sursă de carbohidraţi, fulgii de ovăz fac parte din cei cu absorbţie lentă care nu ridică glicemia, absorbându-se pe parcursul a câteva ore şi oferind energie timp îndelungat. Mai mult decât atât, ovăzul previne cancerul de colon şi ajută în procesul de slăbire.

10. Ardeiul roşu: fie dulce sau iute, fie sub formă de condiment (boia), ardeii roşii conţin o substanţă numită capsaicină care are menirea de a accelera metabolismul ajutându-ne să consumăm mai multe calorii.

Comentarii

Un aradean

17.02.2018 19:51

Penibilul asta folosea poze luate de pe net, de prin SUA si Marea Britanie si mintea ca sunt clie tii lui care a reusit sa slabeasca cu dietele lui.
A vuit internetul cu treaba asta... si cand a adus fata dovezi ca pozele nu ii apartin si ca subt luate de pe diferite site-uri, a spus ca aia are ceva cu el.

alt aradean

19.02.2018 19:19

ai dreptate. individul asta e cunoscut pentru folosirea steroizilor (uite la poza ce fata are la 24 de ani), la el lumea cica slabeste 5 kg in cateva zile. orice om cu o minima cul5tura generala stie ca n-ai voie sa slabesti mai mult de 1,5kg pe saptamana. asta n-are niciun curs de nutritionism, da pana nu baga pe unu in spital, nu se opreste.

Client vlad

21.02.2018 17:21

Nu vreau sa te jignesc, sunt o clienta a domului Vlad. Inainte de a colabora cu el am intrebat doua persoane din pozele ce sustii ca sunt luate de pe net, unul din ei era din strainatate si chiar mi l-a recomandat. Are clienti din diferite tari si personal sunt foarte multumite. Consider ca e foarte bun

Client vlad

21.02.2018 17:22

Nu vreau sa te jignesc, sunt o clienta a domului Vlad. Inainte de a colabora cu el am intrebat doua persoane din pozele ce sustii ca sunt luate de pe net, unul din ei era din strainatate si chiar mi l-a recomandat. Are clienti din diferite tari si personal sunt foarte multumite. Consider ca e foarte bun

Vasile

19.02.2018 14:16

Cretinul asta da sfaturi de diete cand el face reclama la fast food la Big Belly. Penibili. 

George

19.02.2018 14:19

Si inca le mai foloseste. Nu e in stare de altceva, incearca si el saracu cu ce poate, are 3 cucoane carole le face mamica-sa freza la salon si care il mai promoveaza. In rest, saracul e obosit de la atata steroid. 

Adauga comentariu