Un nou circ la Tîrnova! Războiul dintre PNL şi vechiul PDL va lăsa comuna fără consiliu local

Un nou scandal a izbucnit în Consiliul Local Tîrnova, lucru care va face imposibilă funcţionarea legislativului local. De ceva vreme, primarul Florin Farcaşiu (PNL) a decis să elimine din CL Tîrnova trei aleşi locali de pe listele propriului partid.

Farcaşiu îi acuză pe aceştia că se opun unor proiecte de dezvoltare pentru comună şi cere retragerea sprijinului politic. Pelea Ioan, Mircea Paul Cătălin şi Preda Gheorghe sunt consilierii locali liberali vizaţi de excludere.

De fapt, cei trei provin din vechiul PDL, partid cu care primarul liberal nu s-a împăcat niciodată.

Conducerea judeţeană a PNL Arad se va întruni miercuri şi va decide, cel mai probabil, retragerea sprijinului politic pentru consilierii vizaţi. Numai că acest lucru complică şi mai mult calculele înlocuirii lor din funcţie.

În legislativul local al comunei Tărnova sunt 15 consilieri: 10 de la PNL şi 5 de la PSD. Unul dintre social-democraţi a demisionat cu ceva vreme în urmă şi încă nu a fost înlocuit.

Pentru ca liberalii să schimbe consilierii, ar avea nevoie de cvorul pentru a ţine şedinţa. În consiţiile în care PSD va boicota această şedinţa, validarea următorilor pe lista PNL va fi imposibil de realizat, întrcât liberalii mai au doar şapte oameni, din numărul total de 15! Pentru a avea cvorumul de şedinţă, în care să se discute vacantarea posturilor şi înlocuirea celor cărora li s-a retras sprijinul, ar fi necesar ca opt consilier să fie prezenţi, ceea ce paree imposibil.

Comuna Tîrnova a mai avut parte de o situaţie similară, în cursul anului 2012. Şi atunci CL nu a putut funcţiona, iar cum alegerile parţiale nu au fost programate, comuna a rămas fără consiliu.

“A fost convocata sedinta Consiliului local Tirnova, avand pe ordinea de zi o rectificare bugetara prin care comunei Tirnova i s-au  alocat sumele de:- 314.680 lei( 3 miliarde 146 de milioane lei vechi) pentru achizitionarea unui buldoexcavator, din fonduri europene;- 473.002 lei (4 miliarde 730 milioane lei vechi) reprezentand prima transa pentru constructia sediului primariei din fondurile Ministerului Dezvoltarii:- 40.754 lei (407 milioane lei vechi) pentru elaborarea Planului Urbanistic general al comunei Tirnova din fonduri ale Consiliului Judetean Arad.Pentru implementarea acestor proiecte europene sau guvernamentale era nevoie de o hotarare a Consiliului local Tirnova. De la sedinta au lipsit urmatorii consilieri: Ignisca Emilia, Miculaiciuc Gavrila, Pascu Ioan, Gligor Gheorghe, Pelea Ioan, Mircea Paul Catalin si Preda Gheorghe. Consilierii liberali care nu sustin proiectele aflate in derulare vor fi inlocuiti din cadrul Consiliului local Tirnova. Precizam ca sunt in derulare urmatoarele proiecte care necesita adoptarea de hotarari de consiliu: Modernizarea a 8 km de strazi;- Reabilitarea Caminului Cultural Tirnova;Reabilitarea Caminului Cultural Agrisu Mare;- Construirea unei sali de sport cu tribune;- Canalizare si extindere retea de apa 30 km;Amenajarea Capelei mortuare din Chier”, spune primarul Florin Farcaşiu.

Adauga comentariu