Un medic arădean povesteşte noaptea nebuniei de la vama Nădlac: „O lipsă de respect faţă de noi şi faţă de întreaga Românie”

Medicul arădean Vlad Roşca a fost prezent în vama Nădlac, în noaptea sosirii convoiului cu români de la graniţa Austriei cu Ungaria. Acesta descrie nebunia creată de nişte oameni care sunt certaţi cu bunul simţ şi pentru care principalul scop a fost ajungerea în ţară, dincolo de consecinţe şi de riscurile la care îi supun pe alţii.  

„Seara a început cu o linişte deplină... la frontiera Nadlac 2 erau doar lumini roşii-albastre. Era liniştea dinaintea furtunii... iniţial credeam că am scăpat de infern şi zâmbeam satisfăcuţi. Parcă ne spuneam în minte: «noaptea aceasta va fi linişte». Pe la 3 si ceva, târziu în noapte... din departare se văd sute de faruri. Parcă un oraş luminos se apropia de noi. În câteva minute erau aliniaţi pe 4 coloane... erau kilometri de faruri. Ştiam de unde începe dar nu unde se termină. A început haosul! Echipa Poliţiei de Frontieră, Jandarmeria, echipajele de poliţie pregătite de escortă şi noi toţi medicii împreună cu asistenţii ne-am mobilizat cum trebuie. Fluxul continuu şi volumul mare de lucru erau de aşteptat.

După câteva minute însa am realizat că nu lupţi aici doar cu epidemia de Covid19 ci cu indolenţa, nesimţirea şi lipsa de respect a celor ce au intrat în ţară. O lipsă de respect faţă de noi şi faţă de întreaga Românie. Aroganţă, superficialitate... lipsa de educaţie şi de ruşine... toate au fost prezente. Nu a contat nimic... izolarea, carantina... riscul de a fi bolnavi şi de a îmbolnăvi oameni... toate erau un preţ mic în comparaţie cu dorinţa de a intra în ţară. Pentru ei nu au contat românii ci doar România văzută ca ultima oportunitate şi şansă. Infracţionalitatea va creşte semnificativ, nu avem nevoie de studii pentru a constata asta.... epidemia aceasta va deveni din problema principală... doar o problemă asociată celor ce vor urma. După o noapte de triaj, de frig, de stres.... am pornit spre case cu gândul sinistru la ceea ce va să vină.... ei nu au mai fost pe aici de ceva vreme... ei nu înţeleg că România nu mai e doar un loc ci noi suntem România... cei ce tragem pentru ţara asta”, a fost reacţia medicului Vlad Roşca.

Adauga comentariu