Un elvețian se îngrijește de zeci de copii dintr-o comună arădeană. La centrul administrat de el li se oferă mâncare și sprijin

Un elveţian care face parte din Fundaţia BNA – Humanita se îngreijeşte ca zeci de copii din localitatea arădeană Zăbrani să ducă o viaţă normală şi să aibă parte de cele mai bune tratamente chiar dacă familiile lor nu îşi permit acest lucru. Pentru a-i putea ajuta elveţienii au deschis un Centru de Zi de unde nu lipseşte nimic. Centrul de Zi pentru copii din Zăbrani s-a deschis de fundaţie în parteneriat cu Organizaţia de Ajutorare a Copiilor din România.
„Obiectivul Centrului de Zi este de a le oferi copiilor cu situaţii sociale dificile un program regulat, cu îngrijire, susţinere în sarcinile şcolare, joacă, lucru manual şi excursii.  Cu scopul de a le îmbunătăţi şansele pe viitor. Astfel de centre de zi pentru copii au şi o funcţie preventivă. Cu ajutorul acestora, copiii pot rămâne cu părinţii lor, fără să fie puşi în grija statului”, a declarat tânărul elveţian Renato Corfu.

Acesta a venit în Arad, în anul 1994 cu Asociaţia şi i-a plăcut. „Am venit cu TIR –ul încărcat cu multe lucruri, am făcut activităţi cu copiii, m-am jucat şi de atunci am tot venit să ajut copiii de aici. Avem un centru care se ocupă de copiii proveniţi din familii nevoiaşe. Vin la noi între ora 12.00 şi 19:00. Mânâncă prânzul, apoi se recreează, fac teme şi diverse activităţi. Copiii sunt din comuna Zăbrani şi satele aparţinătoare. Avem în jur de 25. Primim pentru activități și tot fonduri din Elveţia. Pentru cheltuieli ne ajută şi Primăria Zăbrani şi mulţumim pentru acest lucru. Ne ajută chiar şi cu actele cu tot ce avem nevoie”, a mai declarat Renato.

Acesta mai spune că are în plan noi proiecte. „Fundaţia a mai cumpărat o casă chiar lângă cea în care funcţionează centrul. Vrem să facem o casă de copii sau un alt centru pentru copii cu vârste sub 6 ani. La centrul actual avem doar peste 6 ani până la 16, dincolo am dori să îi putem ajuta şi pe cei mici, deoarece în multe cazuri sunt fraţii celor de la noi. Vedem cum ne permitem financiar şi ce vom face”, mai declară tânărul elveţian. De multe ori sunt vizitaţi şi de către cei de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad prin inspector Sorin Roșca cu care au şi o colaborare. Centrul de Zi din Zăbrani a fost inaugurat în urmă cu patru ani jumătate. 

Comentarii

Cosupraviețuitor

28.01.2019 12:50

E bine pentru Comuna dar ce se întâmplă cu Romana care de la an la an sărăcesc cine să facă firme și condiții sociale străini că boschetarii care lucrează pe la Takata și alte pușcărie să devină sclavi societății . Aceștia vin cu o susținere pe un timp după care copii nu realizează că România face din oameni niște nevoiași care prin salariile primite sunt condamnați la subnutriție și analfabeți.
De ce tot să ne umilim la locurile de muncă că să dea oamenii aceștia o mâncare cooopiiilor dar vai cerere în casele acestor educați copii din aceste oaze de speranțe.

Cosupraviețuitor

28.01.2019 12:50
E bine pentru Comuna dar ce se întâmplă cu Romana care de la an la an sărăcesc cine să facă firme și condiții sociale străini că boschetarii care lucrează pe la Takata și alte pușcărie să devină sclavi societății . Aceștia vin cu o susținere pe un timp după care copii nu realizează că România face din oameni niște nevoiași care prin salariile primite sunt condamnați la subnutriție și analfabeți. De ce tot să ne umilim la locurile de muncă că să dea oamenii aceștia o mâncare cooopiiilor dar vai cerere în casele acestor educați copii din aceste oaze de speranțe.

Adauga comentariu