Un copil de 15 ani dintr-o comună arădeană a ajuns cu paralizie la spital, în urma unei înţepături de căpuşă

Un copil în vârstă de 15 ani a ajuns la Spitalul Judeţan Arad iar mai apoi la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara după ce a contactat o boală cauzată de o înţepătură de căpuşă. Copilul este dintr-o comună arădeană, iar starea lui, conform medicilor, va evolua spre vindecare.

Copilul ar fi fost înţepat în urmă cu mai mulţi ani, iar acum au apărut efectele acesteia.

Conform doctorului Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, copilul are neuroborellioză, prezentând o paralizie parțială la nivelul membrelor inferioare și superioare.

“Este vorba despre un copil de 15 ani, care a fost internat iniţial la Pediatrie Arad de unde a fost transferat la Louis Ţurcanu, pentru simptomatologie neurologică, cu tetrapareză apărută brusc în stare de sănătate şi cu o scădere ponderală. Investigat la Neuropsihiatrie infantilă, în cadrul spitalului Louis Ţurcanu, s-a depistat pozitiv serologia pentru Borrelia şi a fost trimis cu suspiciune de neuroborellioză în clinica noastră. Pe terapie specifică de neuroborellioză evoluţia  a fost favorabilă, în sensul că în două săptămâni pacientul poate merge dificil cu sprijin, mobilizează bine ambele membre superioare şi ieri l-am externat, urmând să facă recuperare neuromotorie la spitalul din Dezna”, spune Virgil Musta, purtător de cuvânt al spitalului.

Medicul spune că asemenea cazuri sunt foarte rare, care evoluează spre vindecare.

“În urmă cu şapte ani poate a existat un eveniment în care a fost înţepat de căpuşă, borellioza e una din fazele mai avansate ale bolii, nu apare imediat după înţepătură”, mai completează medicul timişorean.

Adauga comentariu