Un copil crescut doar de tată, ajutat de mai mulți studenți arădeni

Au ieșit din tiparul de a merge la familii și a le duce ajutoare. Este vorba despre studenții specializării asistență socială care au mers la o familie formată din tată și un copil de șapte ani suspect de autism pe care i-au ajutat la curățenie, pentru a-i stimula. 

Astfel, în cadrul campaniei “AJUTA-NE, SĂ-I AJUTAM”, studenții Universității Aurel Vlaicu Arad împreună cu Alina Breaz, lector în cadrul aceleiași specialaizări au suștinut acțiunea. Familia monoparentă a fost susținută atât cu haine, alimente cât și cu activități administrative. 

„Rolul asistentului social este acela de a sprijini persoanele vulnerabile și a crea o relație în care să predomine empatia. În cazul de față prezența maternală lipsește cu desăvârșire din viața acestui copil, de aceea studenții noștri au dorit să fie alături de aceasta familie ca sprijin, atât afectiv, empatic cât și administrativ. De cele mai multe ori ne dăm seama cât suntem de utili și responsabili în cazul vulnerabilității societății” a declarat Alina Breaz. 

Adauga comentariu