Un comerciant vrea să „spargă” piaţa la Târgul de Paşte. Lozincile lui, mâncarea, dulciurile şi vinul – atracţii pentru arădeni (FOTO)

Târgul de Paşte din Arad şi-a deschis porţile şi îi aşteaptă pe arădeni în zona centrală a municipiului, mai precis pe platoul Palatului Administrativ şi pe strada Romul Veliciu. Ziua de duminică a fost una plăcută, cu temperaturi ridicate, faţă de cele înregistrate zilele trecute.

Zona a fost plină, atât la standurile cu mâncare şi băutură, cât şi la cele cu produse artizanale şi jucării. Cei mici şi-au „târât” părinţii la figurinele amplasate pe spaţiul verde, pentru a se juca şi fotografia cu ele.   

„Sunt prea sărac să cumpăr produse ieftine”

Unul dintre comercianţii cu care arădenii s-au obişnuit la târgurile de acest fel este Mircea Santău. Acesta a surprins cu două lozinci după care speră ca arădenii să se ghideze atunci când îşi vor face cumpărături de Paşte.

„Sunt prea sărac să cumpăr produse ieftine” şi „Preţurile pot părea mari doar pentru cei ce nu apreciază calitatea” sunt cele două îndemnuri pe care le adresează arădenilor, prin intermediul unor plăcuţe lipite pe stand.

„Ideea e prealuată dintr-o veche cugetare înţeleaptă. Eu sunt foarte extremist din acest punct de vedere, anume al calităţii. La mine nu există ceva bunişor, ci doar bun. La toate târgurile la care particip de nouă sau zece ani, preţurile sunt mari dar calitatea este la locul ei. Cu toate acestea să ştiţi că există o categorie de oameni care apreciază calitatea. Ei mă caută din timp şi mă întreabă unde şi când e târgul că vor să cumpere”, ne spune Mircea Santău.

Acesta spune că şi pentru acest târg a venit pregătit cu produse noi, anume ruladele făcute în cuptorul de lut. Sunt diferite tipuri de rulade preparate din carne de porc sau pui.

Produse diferite, pe toată strada

Mâncarea, în special grătarele, cârnaţii, dar şi hamburgerul, pizza sau brânzeturile vin să completeze perfect diferitele feluri de vin ce pot fi savurate la faţa locului.

Segmentul dulciurilor este bine reprezentat la târg, gogoşile greceşti, batoanele sau bomboanele de casă, dar şi clătitele sau porumbul nu lipsesc din peisajul gastronomic al evenimentului.

Nu lipsesc nici atelierele destinate copiilor, locul ideal în care cei ce vin cu cei mici la târg să îi poată lăsa pentru un anumit timp în care aceştia să poată colora sau desena.

Tot la acest târg, cei interesaţi pot găsi diferite obiecte de artizanat, dar şi jucării destinate celor mici. În plus, figurinele gigant, amplasate pe spaţiul verde al zonei din faţa Palatului Administrativ sunt un obiectiv numai bun de fotografiat.

Arădenii speră ca vremea să ţină cu ei

Arădenii cu care am discutat, întrebându-i despre acest târg, se tem de capriciile vremii. „E vreme foarte bună pentru a ieşi câteva ore la acest târg. Am să beau un pahar de vin şi am să mănânc ceva. Nu cred că îmi iau ceva pentru acasă, că mai e mult până la Paşte”, ne spune Mihaela Pop.

Alţi arădeni sunt decişi să stea „cât de mult” în această zi la târg. „Am venit cu nişte prieteni şi aici ne vom vedea şi cu alţii. Vrem să stăm cât se poate de mult în această seară. Sper ca vremea să fie bună şi în perioada următoare, pentru că locul este ideal pentru noi”, spune Adrian Morariu.

Dacă vremea va fi bună, cu siguranţă arădenii vor veni în număr cât mai mare la evenimentul organizat de Primăria Municipiului Arad.

 

Adauga comentariu