Un câine fugit de la stăpân a fost găsit împuşcat, în zona oraşului Pecica! Radiografia arată zeci de alice în corpul patrupedului

Un câine a fost găsit în agonie, după ce fusese împuşcat. Ptarupedul se afla în zona oraşului Pecica, pe marginea unui drum, când a fost împuşcat de la mică distanţă cu o armă cu alice. Reprezentanţii Animed aard spun că cel mai probabil cel care a comis această faptă a pus arma în capul sau gura animalului şi a apăsat pe trăgaci.

“Pe 2 aprilie ne-am deplasat la Pecica la apelul unui domn care face naveta zilnic. Acesta a văzut un câine în iarbă, pe marginea drumului spre Nădlac și și-a dat seama că ceva nu este în ordine cu el. Am găsit câinele ascuns la umbră. Radiografiile arată că a fost împușcat în față. Zicem noi de la mică distanță. Cineva a stat în fața lui, i-a pus arma la nas sau gură și a apăsat pe trăgaci. Din păcate Poliția Animalelor din cadrul DSVSA s-a desființat în toată țara și noi suntem mult prea ocupați cu sterilizări, acordarea de asistență medicală, adopții și educație, pentru a putea căuta vinovatul și căi de a-l pedepsi.

Din câte am aflat în trecut, vânătorii au voie să împuște câinii din păduri și de pe câmpuri, deși în general împușcarea câinilor este interzisă prin lege”, spun reprezentanţii Animed.

Conform acestora, câinele Nero era microcipat și fugise de acasă în urmă cu două săptămâni. “Proprietarul ni l-a cedat nouă, fiind o persoană în vârstă și cu probleme de sănătate și nedorind oricum să achite tratarea lui Nero. Am reușit să scoatem 13 alice întregi și 3 jumătăți, dar tot au mai rămas zeci de alice în el. Atât mandibula cât și maxilarul au suferit multiple fracturi. Părți au fost spulberate și reduse la un praf de os și dinte. S-a operat ce s-a putut”, mai spun reprezentanţii Animed Arad.

Sursa foto: Animed Arad

Adauga comentariu