Un astfel de centru de carntină din Arad: „Am găsit curat, am lăsat curat. Am fost trataţi regeşte, nu ne-a lipsit nimic. Ne-au adus mai mult decât aveam nevoie”

Centrele de cazare din judeţul Arad diferă, iar în timp ce în unele, cum este cazul celui de la Nădab al UVVG, cei noi veniţi au găsit o mizerie de nedescris, în altele domneşte curăţenia.

După materialul publicat duminică cu nemulţumirile celor din centru de la Nădab am primit mesaje de la cei care au fost cazaţi la pensiunea Dor-Tin din Grădişte, care acum găzduieşte a doua tură de persoane venite din alte ţări, în general arădeni. Patronii pensiunii spun că după ce prima tură a terminat cele 14 zile de carantină întreaga clădire a fost dezinfectată, iar apoi fiecare cameră curăţată în parte şi schimbat tot. De la lenjerie la prosoape. Mai mult de atât se primesc trei mese pe zi, iar cei care au nevoi li se fac cumpărăturile şi se lasă la poartă.

Toţi cei cazaţi spun că au fost trataţi foarte bine şi că pentru ei şederea a fost ca o vacanţă după atâta muncă.

„Noi la Dor-Tin am găsit super. Pot să vă spun că a fost all -inclusive, de cinci stele, foarte curat, doamna proprietară, foarte drăguţă, nu avem de ce să ne plângem, noi am fost trataţi regeşte. Până şi pompierii cu care am avut de a face au fost încântaţi. Ne era mai mare dragul să vină. Noi eram toţi veseli, optimişti pentru că nu am avut niciunul pozitiv în carantină, toată lumnea a fost cu testele negative, toţi am fost ok. Oameni înţelegători. Am găsit curat, am lăsat curat. Am fost trataţi regeşte, nu ne-a lipsit nimic. Ne-au adus mai mult decât aveam nevoie, cum ar fi produse pentru curăţenie, pentru spălat, iar apă minerală şi cafea am avut la dispoziţie. Eu veneam din Italia şi stau la Şeitin. Doamna a stat în permanenţă în contact cu noi pe Whats App şi ne aducea tot ce aveam nevoie. Este un om extraordinar. A înţeles situaţia, deci noi nu am fost prizonieri. Ne-am dus în carantină că aşa a trebuit, am respectat şi locul, l-am lăsat curat. Toată lumea a făcut la fel. Pentru noi a fost o vacanţă după atâta muncă. Ne-am odihnit. Nu ştiu în alte părţi, dar noi nu am avut probleme, ar însemna să minţim, să spunem că ne-a lipsit ceva. Asta la prima serie, dar nu cred că doamna s-a schimbat, între timp este iar plin acolo am înţeles. Mâncarea a fost şi ea bună. La început cei care aveau camere spre stradă nu puteau să deschidă geamurile că strigau vecinii, apoi a fost totul ok. Dacă au văzut că se tem nici cei din camere nu au mai deschis geamurile. S-a înţeles că şi lor le era frică”, a declarat Cristina. O altă doamna a spus că s-a îndrăgostit de cameră şi vrea să o „cumpere”. Este vorba despre camera 12.

Tina şi Doru Pintea sunt patronii care se îngrijesc ca cei de acolo să aibă toate condiţiile.

„Suntem la o doua serie de carantinaţi, dar n-am avut probleme, pe toţi i-am tratat ca pe oaspeţii noştri. Şi eu şi soţul meu păstrăm legatura permanent cu cei din interior şi încercăm să le asigurăm tot ce au nevoie pentru a trece mai uşor peste această perioadă dificilă: lenjerie curată, mâncare, apa, cafea, obiecte de igienă personală, pijamale, papuci de unică folosinţă, materiale de curăţenie, detergenţi, dezinfectanţi. Facem inclusiv cumpărături personale (ţigări, suc, ciocolată, etc), pentru persoanele care nu sunt din zonă şi nu au pe cineva apropiat, care sa le aducă pachet. Nu am lasat totul pe seama autorităţilor, zilnic ne implicam în rezolvarea problemelor care apar inevitabil într-o astfel de situaţie de criză. Trebuie să manifestăm respect şi înţelegere faţa de semenii noştri pentru că, în orice clipă, putem fi şi noi  într-o situaţie asemănătoare”, a declarat Tina Pintea.

Aceasta mai spune că indiferent de drumul care l-ai ales dacă în libertate sau în izolare zidurile nu opresc sentimentele iar iubirea față de meserie în primul rând şi sufletul pe care-l pui fac diferenţa.

„Ne vom întâlniri la un grătar şi vom depăna amintiri....Aşa ne- am luat rămas bun de la prima serie de carantinaţi”, mai adaugă Tina.

În ajutorul lor au venit şi cei de la Avon şi Cetatea Voluntarilor care au trimis produse celor cazaţi.

În momentul de faţă în carantină la Dor-Tin se află 32 de persoane.

Comentarii

ani cretu

07.04.2020 08:25

Felicitari

Adauga comentariu