Un arădean a obţinut 10.000 de euro de la fosta soţie după ce timp de nouă ani a crescut o fetiţă care s-a dovedit a nu fi a lui

Un bărbat din Arad a dat-o în judecată pe fosta soţie şi i-a cerut daune morale pentru că aceasta i-a ascuns, timp de nouă ani, că nu este el tatăl copilului pe care l-au crescut împreună. Sentinţa finală a fost pronunţată de Curtea de Apel Timişoara.

Conform Adevărul.ro divorţaţi în anul 1996, un bărbat şi o femeie din Arad s-au împăcat după divorţ şi au reluat convieţuirea. La mai mulţi ani după reluarea relaţiei, mai exact în 2009, femeia a născut o fetiţă, iar cuplul a trăit împreună până în 2017. În urma neînţelegerilor, cei doi s-au despărţit din nou, femeia şi fetiţa rămânând în locuinţa bărbatului. În urma neînţelegerilor, bărbatul a deschis împotriva fostei sale soţii şi un proces de stabilire a paternităţii în urma căruia s-a stabilit că fetiţa despre care credea că este a lui are, de fapt, un alt tată.

Bărbatul a deschis proces, cerându-le judecătorilor să o oblige pe fosta lui soţie să îi plătească chiria pentru perioada în care ea şi fiica ei au locuit în casa lui, dar şi să îi fie restituită pensia alimentară pe care i-a plătit-o fetei. De asemenea, bărbatul a cerut 10.000 de euro daune morale, arătând că prin faptul că a fost minţit cu privire la paternitatea fetei a îndurat „suferinţe psihice greu de imaginat”. Acesta a mai spus că şi-a iubit fetiţa ca orice  părinte.

În proces, femeia s-a apărat spunând că fostul ei soţ ştia că fetiţa nu este a lui, dar şi-a dat acordul pentru conceperea copilului cu un alt bărbat din cauza unor probleme de sănătate.

Atât Judecătoria Arad, cât şi Tribunalul Arad şi Curtea de Apel Timişoara au decis că bărbatul este îndreptăţit să primească daune morale în valoare de 10.000 de lei pentru traumele suferite, considerând că susţinerile femeii, referitoare la faptul că bărbatul ştia că fetiţa nu este a lui, sunt nedovedite (sursă Adevărul.ro)

 

 

Adauga comentariu