Un arădean este în libertate după ce a infectat intenționat mai multe fete cu HIV. Tinerele care au făcut sex neprotejat sunt îndrumate către medic

Panică mare în Arad în rândul tinerelor după ce s-a aflat că pe rolul instanței se află un dosar în care un băiat de 30, bolnav de SIDA, este acuzat că a infectat cu bună știință mai multe femei. Una dintre ele este chiar fosta soție, iar cealaltă despre care se știe și care se judecă cu el este fosta iubită. Cu ambele acesta a întreținut relații sexuale în timp ce  erau minore. Acum el este cercetat şi judecat în stare de libertate, deși a comis două infracțiuni: sex cu minore care pune în pericol viața și infectare în mod voluntar cu o boală.

Tânărul de 30 de ani a contactat virusul HIV în spital, la naștere, în anul 1989. Băiatul a avut la început o relație cu o fată minoră, aceasta a rămas gravidă și a luat-o de nevastă. Abia după aceea, cea care îi devenise soție a aflat că bărbatul lângă care trăiește este bolnav. Soția sa este și ea seropozitivă. În timp ce era căsătorit cu ea, tânărul a început o relație cu o minoră (17 ani la acea dată) pe care a îmbolnăvit-o. După câțiva ani când s-a simțit rău tânăra a mers la spital și așa s-a descoperit că este seropozitivă.

Fata nu știa că el este bolnav, a aflat deoarece fosta lui soție a căutat-o să îi spună. Prin sora ei a reușit să îi explice mai multe, deoarece fata nu era lăsată de către tânărul infectat să își facă analize sau să vorbească cu cineva. „I s-a spus să nu își facă analize deoarece este minoră și vor afla părinții ei și să aștepte până împlinește 18 ani. Atunci să își facă dosar și să pună banii pe cardul lui”, povestește un apropiat al fetei. Fata declară că scopul lui este să îmbolnăvească cât mai multe fete ca să se răzbune, pentru că el nu acceptă că are această boală, dar și indemnizația pe care o primește de la stat.

Panica este cu atât mai mare cu cât de-a lungul timpului pe internet circulau poze cu el însoțit de alte fete. Ele nu știu de boala lui și posibil ca numărul victimelor să fie mai mare.

Infectează intenționat?

Se vorbește pe la colțuri că sunt mai multe persoane infectate care vor să tramsită HIV crezând că așa se va scoate tratamentul salvator.

„Nu toți, însă unii sunt ca un fel de sectă. Ei sunt convinși că s-a descoperit tratamentul pentru eradicarea acestei boli, dar că din cauza industriei farmaceutice, economice, se refuză să-l scoată pe piață. Au un fel de target de a infecta cât mai multă lume. Oricum în Arad sunt sute de cazuri. Cu cât se infectează mai multe persoane, ei sunt convinși că se scoate pe piață medicametul”, este declarația unei persoane care dorește să rămână sub anonimat și care a auzit despre acest lucru.

Tânărul s-a prezentat în intanță îmbărcat impecabil, cu o cămașă albă cu ceas pe mână, iar pe cealaltă cu brățări de piele și cu o atitudine fermă. Iar victima cea cu care se judecă este o fată brunetă cu ochii verzi și foarte firavă. El nu recunoaște săvârșirea faptei. A fost un prim termen de judecată, a fost el audiat, acum urmează să fie ea audiată fata și martorii propuși prin rechizitoriu.

Cazul a fost foartre bine gesationat de către organele de cercetare penală și a ajuns pe rolul instanței de judecată. Trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toate fetele care au avut contacte în ultimii ani  cu tineri de vârsta lui să meargă la medic pentru că totul este confidențial.  Măcar pentru liniștea lor. Nici măcar părinții nu sunt anunțați în astfel de cazuri. Fără probleme să meargă la medic pentru că este foarte important să înceapă cât mai repede tratamentul medicamentos că le dă o șansă la viață. Și să apeleze cu încredere la organele de cercetare și chiar la mine dacă au fost cu acest băiat”, a declarat Oana Lăzărescu, avocata fetei infectate.

Avocata mai declară că: „inculpatul neagă că persoana vătămată n-ar fi știut despre boală, dar din cercetările Parchetului și ale Poliției reiese faptul că persoana vătămată nu a știut clar despre boala de care suferea inculpatul. Mai mult de atât, în acest moment este instrumentat la Poliție un alt dosar în care există o persoană de sex feminin, mai multe detalii nu pot oferi având în vedere că este în cercetare dosarul, care în trecut – tot minoră fiind – a fost infectată de acest individ. Pe acest fir mergând mai departe există, pe rețelele de socializare ale inculpatului, alte persoane de sex feminin, minore, care susțin că ar fi în relații cu acest individ”.

Băiatul în cauză este brunet, cu tenul mai închis la culoare, nu lucrează deoarece trăiește din indemnizația pe care o primește de la stat.

În Arad sunt 212 persoane înregistrate cu infecția imuno deficienției din care 86 au dezvoltat boala SIDA. La nivel național statisticile sunt îngrijoratoare.

Medicii cred că o educație sexuală în școli ar fi mai mult decât necesară, în condițiile în care boala face ravagii mai ales în rândul tinerilor.

 

Adauga comentariu