Ultimele persoane carantinate au părăsit Aradul!

Având în vedere publicarea Deciziei Curții Constituționale a României nr. 458 din 25.06.2020 în Monitorul Oficial, prevederile legale privind izolarea la domiciliu și carantinarea se suspendă temporar, pentru o perioadă în care Parlamentul și Guvernul trebuie să pună în acord aceste prevederi cu dispozițiile Constituției, inclusiv persoanelor pentru care s-a aplicat această măsură anterior datei de 02.07.2020.

Ţinând cont de contextul epidemiologic actual și de evoluția răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, precum și de riscul crescut de transmitere comunitară în rândul populației, în vederea prevenirii infecției, pentru persoanele care au fost în contact cu un caz confirmat de COVID-19, pentru cei care nu au finalizat cele 14 zile de carantină sau izolare la domiciliu precum și pentru persoanele care se întorc în țară dintr-o zonă considerată cu risc epidemiologic ridicat, se recomandă autoizolarea la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, cu următoarele recomandări: purtarea corectă a măștii de protecție în spații închise, spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun și folosirea de soluții dezinfectante pe bază de alcool,  păstrarea distanței de 1,5 metri între persoane, curățarea periodică a suprafețelor de contact. În cazul apariției simptomatologiei, se va apela numărul unic de urgență 112. Se recomandă consultarea periodică a site-urilor oficiale în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea râspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

La ora actuală, în centrele de carantină din județul Arad nu mai este cazată nicio persoană. Poliția Locală a condus la gară ultimele persoane ieșite din carantină în Municipiul Arad. Este vorba despre 10 cetățeni străini care vor primi găzduire, în continuare, la centrul Inspectoratului General pentru Imigrări de la Timișoara.

Adauga comentariu