Ultima seară de priveghere. Zsolt Torok va fi înmormântat mâine!

Arădenii au trecut astăzi în linişte pe la Teatrul de Stat  „Ioan Slavici” Arad pentru a-şi luat rămas bun de la alpinistul Zsolt Torok. Intrau se duceau până lângă sicriu şi se rugau pentru odihna lui. Cei care nu au apucat să meargă o mai pot face în această seară şi marţi până la ora 14.00 când va avea loc slujba de inmormântare. După care va avea loc înhumarea la cimitirul Eternitatea (UTA).

Pe sicriu este aşezat steagul cu Centenarul României, dar şi cartea „Micul Prinţ”.

Este şi o Carte de Condoleaţe în care cei care doresc pot aşterne câteva cuvinte.

Parc cu numele lui

Primăria municipiului Arad va denumi Parcul cuprins între Conplexul Muzeal Arad şi Cazinoul din Arad - Parcul Zsolt Torok, în memoria alpinistului arădean.

Totodată s-a decis reamenajarea Parcului cu platforme de skateboard, panouri de căţărare, zone de relaxare, bibliotecă în aer liber.

“Cu toţii deplângem dispariţia lui Zsolt, un ambasador al Aradului si al României în lume şi un exponent al generaţiei sale, un model de urmat pentru generaţiile viitoare. Acestea au fost motivele pentru care am decis să tinem vie memoria lui Zsolt şi peste ani, iar arădenii să îşi amintească cu respect de acest mare iubitor de natură” a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

 

Adauga comentariu