Ucu Dima, afaceristul arădean pe care pantofii l-au făcut celebru. A intrat în politică şi „din prima” vrea să ajute un bărbat fără braţ şi cu o pensie de 39 de lei!

Omul de afaceri arădean Ucu Dima (n.r.Virgil Silviu Dima) este recunoscut în judeţul nostru, dar şi dincolo de limitele acestuia, pentru pantofii pe care îi creează.

Deşi are afaceri şi în alte domenii, printre care imobiliare, pantofii care poartă brand-ul Dima l-au făcut celebru de ani buni.

A pornit pe acest drum al business-ului, în urmă cu 12 ani, atunci când împlinise 18. “La vârsta de 18 ani am pornit o afacere, însă doar prin vânzări on-line. Vindeam încălţăminte de la diferite brand-uri. În luna octombrie a anului 2013 am început să produc personal. De fapt lucram în regim lohn. Mergeam în fabrici cu diferite modele de pantofi pe care doream să le creez, cu materialele mele şi negociam preţul per produs. Lucrăm în acest sistem cu diferite fabrici din România, Turcia, Italia, dar vindem şi alte produse de retail, nu doar ale brand-ului propriu”, ne spune Ucu Dima.

Acesta afirmă că în cei 12 ani de activitate a avut doar profit, indiferent de an, chiar dacă anumite perioade au fost mai bune iar altele mai slabe. “Nu am de ce să mă plâng, în niciun an nu am fost pe pierdere. Uneori a mers mai bine, alteori mai puţin, în funcţie şi de modul în care a evoluat economia. A fost foarte important faptul că soţia mea, Karina, a fost alături de mine şi m-a sprijinit. Este fundamental ca atunci când ai responsabilităţi şi lucruri serioase de făcut, cineva să te sprijine. Nu pot decât să îi mulţumesc şi să o apreciez”, mai spune afaceristul arădean.

Deşi tinerii nu se prea implică în politică, Ucu a decis să facă acest pas

Ucu Dima a intrat, de doar câteva săptămâni în politică. Spune că vrea să facă treabă, că speră să aibă rezultate, deşi afirmă că deocamdată nu are gânduri de preamărire.

“Am decis să mă înscriu în ALDE datorită faptului că preşedintele filialei locale, Eusebiu Pistru, este un bun organizator şi o persoană cu care se poate construi. În plus, sunt om de afaceri, deci un om de dreapta. Sunt preşedinte al Organizaţiei de tineret la nivel de judeţ. Vreau să contribui la fluidizarea şi mersul lucrurilor spre bine, vreau să îi reprezint pe oamenii de afaceri prin forţele mele şi ale partidului. Să vedem ce putem să îmbunătăţim în mediul de afaceri. Am încredere că dintr-un partid care acum e în top 3, vom ajunge prima forţă de dreapta din România. Momentan nu mă interesează să candidez pentru vreo funcţie publică. Este prea devreme pentru aşa ceva. Dacă oamenii consideră că pot să îi reprezint şi pot să fiu bun într-o funcţie administrativă sau politică îmi voi da tot interesul”, mai spune Ucu Dima.

Deocamdată, în acţiunile lui de politician, omul de afaceri arădean a demarat o campanie de ajutorare intitulată „Împreună pentru o faptă bună”, în care alături de Narcis Alexandru Bănăţean şi de organizaţia de tineret a ALDE organizează acţiuni bilunare pentru a readuce zâmbetul pe buzele, unor persoane care nu au fost la fel de norocoase în viaţă.

„Prima acţiune de acest fel este un turneu de fotbal în localitatea Chişlaca, din comuna Craiva, în 9 iunie, unde vor participa 12 echipe de fotbal. Jucătorii vor achita o taxă, vor exista donaţii , iar vânzările de sucuri, apă, etc vor fi donate unei bărbat de 40 de ani din localitatea Chişlaca. Acesta are o pensie de doar 39 de lei şi nu are un braţ. Se numeşte Cin Mihai, şi este primul om pe care îl vom ajuta în cadrul acestei campanii.Cu această ocazie, a acţiunii din Chişlaca, vom pune şi bazele organizaţiei din comuna Craiva, unde îl avem de Andrei Cişmaş, un tânăr de perspectivă în care avem încredere că va face o treabă bună”, spune Ucu Dima.

Are oferte pentru a-şi vinde afacerea

În ultima perioadă, prin oraş, au apărut zvonuri cum că Ucu Dima are oferte pentru a-şi vinde o parte din afacere. Mai precis pentru a ceda magazinul deţinut în Atrium Mall. „Pot să vă spun că zvonurile sunt adevărate, dar nu pot să vă dau detalii. Am ajuns la vorba bătrânilor care spun că timpul şi sănătatea sunt cele mai de preţ lucruri pe care le avem. Fiind implicat în multe proiecte îmi este dificil să le adimistrez corepunzător pe toate. Afacerile se vând când sunt productive, dar trebuie să analizez în detaliu această mişcare”, conchide omul de afaceri arădean.

Adauga comentariu